Formel 1

Giganternes kollision gav overraskende Formel 1-vinder

Max Verstappen og Lewis Hamilton satte hinanden ud af spillet, så McLaren kunne tage sin første sejr i ni år.

Max Verstappen og Lewis Hamilton kæmper indædt om Formel 1-titlen, og rivaliseringen nåede en foreløbig kulmination i det italienske grandprix på Monza-banen søndag eftermiddag.

Midtvejs i løbet forpurrede de to kamphaner løbet for hinanden, da de bragede sammen og kørte af banen, så de begge måtte forlade ulykkesstedet til fods.

Det dramatiske sammenstød kom nærmest til at overskygge, at Daniel Ricciardo vandt grandprixet og dermed sikrede McLaren-teamet den første sejr i ni år.

Det blev ovenikøbet til en dobbeltsejr til det traditionsrige hold. Lando Norris kørte over målstregen som nummer to og henviste Mercedes-køreren Valtteri Bottas til tredjepladsen.

Men det bliver givetvis de to superstjerners sammenstød, der bliver samtaleemnet i de kommende dage.

Uheldet skete på 27. af de 53 omgange, da Hamilton netop var kommet ud af pitten. Samtidig kom Verstappen forbi, og de to rivaler kørte side om side ind i næste sving.

Men der var ikke plads til dem begge, dækkene rørte hinanden, og de to racere endte ude i gruset ved siden af banen med Verstappens bil oven på Hamiltons.

Hvem der bar skylden for kollisionen, vil givetvis blive diskuteret. Faktum er, at topstillingen er uændret i kampen om verdensmesterskabet: Max Verstappen fører med fem points forspring til Lewis Hamilton.

Den spektakulære episodes store vinder blev Daniel Ricciardo og ikke mindst hans hold, McLaren.

Det var således første gang, siden Jenson Button vandt i São Paulo i 2012, at en McLaren-kører kunne træde op på sejrspodiets øverste trin.