Formel 1

Verstappen straffes for Hamilton-uheld

Max Verstappen starter tre pladser længere tilbage i det næste Formel 1-grandprix.

Max Verstappen starter i bedste fald som nummer fire, når Formel 1-feltet om 14 dage rammer Rusland.

Det er straffen for hollænderens ageren på banen, da han og rivalen Lewis Hamilton kørte af banen på dramatisk vis og udgik af søndagens grandprix i italienske Monza.

Verstappen er tildelt en "3-place grid penalty", hvilket kort sagt betyder, at han skal starte tre pladser længere tilbage i det russiske grandprix, end hans kvalifikation berettiger ham til. Det meddeler Formel 1 søndag aften på Twitter.

Straffen kan hurtigt blive en stor fordel for Lewis Hamilton. I det samlede VM-regnskab er det nemlig kun fem point, der adskiller Max Verstappen på førstepladsen og Lewis Hamilton på andenpladsen.

Se den samlede stilling her.

De to kørere er uenige

Stewarderne tilføjer i sin kendelse, at Verstappen "hovedsageligt var ansvarlig" for sammenstødet, da han ikke havde retten til den plads i svinget, som duoen kæmpede om.

De to kamphaner duellerer om verdensmesterskabet, og lige nu fører Verstappen med fem point ned til Hamilton med otte løb tilbage af sæsonen.

Ikke overraskende er de uenige om sammenstødet i Monza.

- Han vidste åbenlyst, at han ikke ville klare svinget - og så kørte han ind i mig, siger Hamilton om episoden ifølge Formel 1's hjemmeside.

Verstappen mener, at Hamilton pressede ham ud over kanten, men hollænderen forlod således straks ulykkesstedet i stedet for at tage diskussionen.

- I det ophedede øjeblik var det bedst at gå væk, så alle kunne falde ned. Jeg er sikker på, at vi skal snakke om det, siger Verstappen, inden han fik sin straf.

I fraværet af de to stjerner vandt Daniel Ricciardo den første grandprix-sejr til McLaren-teamet i ni år.