Formel 1

Verstappen vinder i Mexico og udbygger VM-føring

Efter en sejr i Mexico har Max Verstappen nu 19 point ned til Lewis Hamilton på andenpladsen i VM-stillingen.

Max Verstappen kom søndag et skridt tættere på at vippe Lewis Hamilton af Formel 1-tronen.

Her vandt den hollandske Red Bull-kører nemlig Mexicos grandprix efter at have ført fra start til slut. Det var Verstappens niende løbssejr i år.

Lewis Hamilton blev nummer to. Briten var aldrig for alvor tæt på at presse Verstappen. Det betyder, at hollænderen udbygger sin føring i VM-stillingen, hvor der nu er 19 point ned til Hamilton med fire løb tilbage.

Verstappens holdkammerat, Sergio Perez, som var på hjemmebane i søndagens løb, sluttede som nummer tre.

Hamiltons holdkammerat, Valtteri Bottas, startede forrest, men endte som nummer 15. På næstsidste omgang kørte han i pit for at få nye dæk på i et forsøg på at sætte bedste omgangstid, hvilket lykkedes.

Lewis Hamilton har vundet VM-titlen de seneste fire sæsoner - og syv gange i alt - men bliver altså i år presset mere, end han længe er blevet, af Red Bulls hollandske stjernekører.

Verstappen startede som nummer tre bagved Bottas og Hamilton. Men hollænderen var vaks, og efter en flot start var han forrest, mens Bottas snurrede rundt i første sving og endte bagest.

Så var duellen mellem VM-kombattanterne Verstappen og Hamilton givet fri. Førstnævnte trak dog hurtigt fra og etablerede en føring, der var stor nok til, at Hamilton ikke konstant var at se i sidespejlene for Verstappen.

Briten begyndte tilsyneladende også at miste håbet. Cirka en tredjedel inde i løbet meldte Hamilton til garagen, at Red Bull-bilerne simpelthen var for hurtige.

Den forsvarende verdensmester blev nemlig også presset bagfra af hjemmebanehelten Sergio Perez.

Efter pitstoprunden fik Hamilton dog lidt luft til Perez. Til gengæld var Verstappen kommet længere foran.

Mens hollænderens føring blev større og større, blev Hamiltons forspring til Perez mindre og mindre. Med 11 omgange tilbage var mexicaneren inden for et sekund, og så virkede Hamiltons tid på andenpladsen til at rinde ud.

Men briten holdt hovedet koldt og fandt noget mere fart i dækkene, så Perez forblev på tredjepladsen.