Formel 1

Dansker har fået toppost i Formel 1

Torben Olsen, der er søn af speedway-legenden Ole Olsen, er udnævnt som head of race development i Formel 1.

Et år efter Kevin Magnussens farvel til Formel 1 er Danmark igen repræsenteret på en central plads i motorsportens fineste klasse.

Formel 1-organisationen har nemlig ansat Torben Olsen, søn af speedway-ikonet Ole Olsen. Med titlen head of race development er han ansvarlig for forhandlinger og kontraktforlængelser med de lokale løbsarrangører.

- Der er interesse over hele verden – det er ikke så meget et spørgsmål om, at vi skal ud og sælge sporten. Lokale arrangører kommer til os, og så er det op til os at vælge, hvem der skal have et løb. Lige i øjeblikket har vi mange løb i Europa, så vi kigger mere på andre verdensdele, siger Torben Olsen til B.T.

Base i London

Den nyudnævnte Formel 1-chef har i modsætning til sin far og sin storebror ikke selv kørt ræs, selvom han gennem mange år har beskæftiget sig med motorsport.

Torben Olsen har blandt andet været administrerende direktør for grandprix-serien i speedway, han har haft ansvaret for VM i rallycross og været operations director for W Series, der er et Formel 3-mesterskab for kvinder.

Olsens kontor ligger i Formel 1-hovedkvarteret i London, og derfra vil han rejse ud til nogle af de 22 løb, der er en del af F1-kalenderen.