Formel 1

Hamilton straffet for at løsne sin sele

Lewis Hamilton brød en af grundreglerne i Formel 1, da han havde vundet det brasilianske grandprix.

Glæden trumfede fornuften, da Lewis Hamilton fejrede sin grandprixsejr i Brasilien.

Lige efter løbet klikkede den syvdobbelte verdensmester sin sele af, da han ville tage imod et brasiliansk flag, og det er han blevet straffet for.

Ifølge Autosport har Hamilton fået en bøde på 5000 dollars (cirka 32.500 kroner). Derudover vanker en ekstraregning på 20.000 dollars (130.000 kroner), hvis det skulle ske igen inden udgangen af 2022.

- Selvom Stewards har sympati for jublen, er det fundamentalt usikkert at løsne bæltet, mens bilen er i bevægelse. Lave hastigheder for disse biler er stadig meget hurtige, lyder det i rapporten fra det internationale motorsportsforbunds stewards.

Derudover understreges det, at Formel 1-kørerne skal vise sig som gode eksempler for kørerne i de underliggende kategorier. Og her ses Hamilton altså som alt andet end et godt eksempel, også selvom han først løsnede selen, efter han havde krydset målstregen som vinder.

Hamiltons weekend

  • Diskvalificeret i kvalifikationen, da hans DRS ikke blev godkendt
  • Startede sidst i sprint-løbet og sluttede som nummer 5
  • Startede som nummer 10 i grandprixet og endte med at vinde
  • Straffet for at løsne sin sele, da han fejrede sejren
  • Efter sejren er han 14 point fra førstepladsen i den samlede stilling

Sprintløbet er en del af programmet i udvalgte løbsweekender i 2021. Det er et kortere løb på cirka 100 kilometer, hvor kørerne ikke behøver at skifte dæk undervejs.

Der er point til nummer et, to og tre. Derudover er resultatet i sprintløbet med til at definere startplaceringen i søndagens løb.

- Om jeg troede, jeg kunne komme tilbage fra sidstepladsen? Jeg vidste ikke, hvad der var muligt, men jeg gav bare alt, hvad jeg havde. Det har været en af de bedste weekender, hvis ikke den bedste, i hele min karriere, siger Lewis Hamilton til Formels 1’s hjemmeside.

Der er tre løb tilbage af sæsonen: Qatar, Saudi Arabien og Abu Dhabi, hvor sidstnævnte lægger grund til sæsonafgørelsen.