Formel 1

Lundgaards teamkammerat skriver F1-historie

Guanyu Zhou bliver med sit skifte til Alfa Romeo den første kinesiske kører med en fast tjans i Formel 1.

Christian Lundgaards teamkammerat Guanyu Zhou tager et stort skridt fra Formel 2 til Formel 1.

Sammen med Valtteri Bottas udgør Zhou den faste besætning for Alfa Romeo, og dermed bliver han den første kineser, der får et fast sæde i motorsportens fineste klasse.

22-årige Zhou erstatter italienske Antonio Giovinazzi, og Alfa Romeos holdchef, Frederic Vasseur, lægger ikke skjul på, at der er både sportslige og økonomiske årsager til ansættelsen.

- Han er en meget talentfuld kører, som hans resultater i Formel 2 har vist, og vi ser frem til, at hans talent folder sig endnu mere ud i Formel 1.

- Vi ser også frem til at sige velkommen til alle de nye kinesiske fans, der kommer med på holdet.

- Alfa Romeo er et historisk brand, der legemliggør ånden i Formel 1, og vi vil gøre vores ypperste for at skabe store oplevelser med vores sport i Kina, siger Vasseur til formula1.com.

Zhou ligger nummer to i Formel 2 efter seks af sæsonens otte løb. Her er han en del af akademiet hos Formel 1-teamet Alpine, ligesom Oscar Piastri og danske Christian Lundgaard, der skal køre Indy Car i næste sæson.

Piastri og Lundgaard ligger henholdsvis nummer 1 og nummer 11 i den samlede Formel 2-stilling.

Med Zhous og Bottas' ankomst til Alfa Romeo siger teamet farvel til begge holdets faste kørere i denne sæson. Ud over Antonio Giovinazzi stopper 42-årige Kimi Räikkönen som tidligere annonceret sin Formel 1-karriere.