Formel 1

Hamilton føler sig utilpas i Saudi-Arabien

Lewis Hamilton mener, det er vigtigt at rette fokus på menneskerettigheder i landene, som Formel 1 besøger.

VM-serien i Formel 1 nærmer sig i disse uger en afgørelse, men det er ikke kun de lynhurtige racere, der tiltrækker sig opmærksomhed.

Menneskerettigheder - eller mangel på samme - har været sat på dagsordenen ikke mindst af verdensmesteren, Lewis Hamilton, der kørte det seneste grandprix i Qatar iført regnbuefarvet hjelm for at støtte homoseksuelles rettigheder.

Også i Saudi-Arabien, hvor søndagens grandprix køres, har Hamilton udtrykt sin utilfredshed.

Han føler sig ikke godt tilpas i Saudi-Arabien, siger han op til grandprixet.

- Føler jeg mig tilpas her? Det vil jeg ikke sige, jeg gør, siger Hamilton ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Men det var ikke min beslutning. Sporten har truffet beslutningen om at være her, og om det er rigtigt eller forkert. Jeg mener, at mens vi er her, er det vigtigt, at vi prøver at skabe opmærksomhed.

Det har Hamilton gjort i flere år, og man har eksempelvis også set ham knæle for at støtte Black Lives Matter.

Føler sig forpligtet

Senest har han så også kørt med regnbuehjelmen, som han også har været iført under weekendens træning i Saudi-Arabien, og han vil gentage det, når sæsonen i næste weekend rundes af i De Forenede Arabiske Emirater.

- Jeg mener, at sporten og jeg er forpligtede til at sikre, at vi skaber opmærksomhed om forskellige problemstillinger, særligt menneskerettigheder, i de lande, vi kommer til, lyder Hamiltons opfordring.

Også den tyske kører Sebastian Vettel vil vise sin støtte til LGBT ved at bære regnbuefarver på sit tøj.

Inden de to sidste grandprixer fører hollænderen Max Verstappen med otte point ned til Hamilton, der kan vinde VM for femte gang i træk og for ottende gang i karrieren.

Lørdag klokken 15 afvikles den sidste træning i Saudi-Arabien, og klokken 18 begynder kvalifikationen til selve grandprixet, der sættes i gang søndag klokken 18.30.