Formel 1

Hamilton: - Verstappen går over grænsen

Max Verstappen tilhører kategori af kørere, som mener, at reglerne ikke gælder for dem, siger Lewis Hamilton.

Den syvdobbelte verdensmester i Formel 1 Lewis Hamilton mener, at hans eneste rival til dette års titel, hollænderen Max Verstappen, kørte over grænsen ved søndagens højdramatiske løb i Saudi-Arabien.

Hamilton udbrød over sin holdradio, at Red Bull-køreren havde "bremsetestet" ham, da englænderen efter 37 omgange ramte bagenden af Verstappens racer og beskadigede sin frontvinge, da hollænderen bremsede kraftigt ned.

Begge kørere blev efter løbet indkaldt til en samtale af løbets stewards, og de konkluderede, at sammenstødet "hovedsageligt" var Verstappens skyld.

Resultatet af løbet med Hamilton som vinder foran Verstappen blev der ikke ændret på.

- Jeg har kørt race mod mange kørere gennem min karriere. I de 28 år har jeg mødt mange forskellige personer, siger den 37-årige Hamilton til tv-stationen Sky Sports.

- Der er nogle få i toppen, som på en måde går for langt. Regler gælder sådan set ikke, eller de tænker ikke på reglerne, siger han.

Og Verstappen hører ifølge Hamilton hjemme i den kategori af topkørere.

- Han går ud over grænsen. Det er helt sikkert, siger han om sin unge rival, der bliver beundret af mange for sin hurtighed, men samtidig har fået et ry som en aggressiv og kompromisløs kører.

- Jeg har undveget sammenstød så mange gange med den gut, og jeg har ikke altid noget imod at være den, der gør det, for man lever for at køre igen en anden dag, siger Hamilton.

Inden næste weekends sidste løb i Abu Dhabi ligger de to side om side med samme antal point.

Hvis ingen af de to skulle få point i Abu Dhabi, vinder Max Verstappen verdensmesterskabet, fordi han har vundet ni løb i sæsonen mod Hamiltons otte sejre.