Vildt scenarie kan afgøre VM – Magnussen er skeptisk

Max Verstappen bliver verdensmester i Formel 1, hvis hverken han eller Hamilton når over stregen i sidste løb.

Hvis hverken Max Verstappen eller Lewis Hamilton kommer over stregen i årets sidste Formel 1-løb, bliver hollænderen verdensmester.

De står helt lige på point, men Verstappen har vundet et løb mere end Hamilton, og han vil derfor tage titlen i tilfælde af pointlighed.

Det har fået alverdens medier og fans til at overveje, om Verstappen kunne finde på at køre dem begge af banen i Abu Dhabi på søndag, når løbet starter klokken 14.

Racerkører og Formel 1-ekspert på Viaplay Kevin Magnussen mener dog ikke, at det kommer til at ske.

- Jeg tror, at chancen for, at de begge kommer i mål, er rimelig stor. Især hvis de er meget lige på fart.

- Hvis der var stor forskel i fart, Lewis havde pole position, og Max lå på tredjepladsen, så hans åbenlyst eneste mulighed for at vinde var at køre dem begge ud i første sving, så ville jeg i hvert fald overveje, om det var en mulighed.

- Men jeg tror, de er så lige, at de gerne vil afgøre det på banen, siger han.

Det kan gå galt

Det er Nicolas Kiesa, der også er Formel 1-ekspert på Viaplay, enig i.

Men han ser dog en risiko for, at det alligevel går galt og fremhæver en episode fra sidste løb i Saudi-Arabien.

- Jeg holder ikke af Verstappens måde at køre løbet på, da han lavede en dårlig start ved første genstart. Hamilton var helt klart forbi. For mig lignede det en polterabend i et indendørs gokartcenter. Det klædte ikke Formel 1, siger han.

Nicolas Kiesa har et bud på, hvordan det kan ende med, at Verstappen får kørt Hamilton af banen.

- Ender vi i en situation, hvor der er få omgange tilbage, og Verstappen kan se, at Hamilton er hurtigere, men så måske laver en lille fejl, så Verstappen kan komme op.

- Så vil Verstappen prøve et helt urealistisk overhalingsforsøg, og han vil gennemføre det forsøg. For jeg ved også, at han vil hellere udgå og måske blive mester end ikke at tage chancen, siger han.

Konspiration er skabt af medierne

Ifølge Kevin Magnussen er hele snakken om, at Verstappen kunne finde på at køre Hamilton af banen, mest noget, der er skabt af medierne.

Men Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) har alligevel været ude at minde kørerne om, at usportslig optræden vil blive straffet hårdt.

- FIA er ude og minde dem om en ting i reglementet, som altid har stået der. Det er ikke det, de går og tænker på, det kan jeg garantere for.

- Det er lidt sjovt, at det jo er medierne, der snakker om det her. Der er jo ikke nogen af kørerne, der har insinueret noget om det – eller overhovedet talt om det.

- Så bliver FIA påvirket af alt det, der står i pressen, og føler sig presset til at gå ud og minde kørerne om det. Kørerne må virkelig sidde og tænke: ”Slap nu af, vi har ikke sagt noget”, lyder det fra Magnussen.

Årets sidste grandprix kan ses på Viaplay.