Formel 1

Britiske medier er forstenede, efter Hamilton blev "berøvet"

De britiske medier er både frustrerede og mundlamme, efter Lewis Hamilton missede sin ottende VM-titel på sidste omgang.

Et røveri.

Sådan beskriver flere britiske medier det, som Lewis Hamilton og Mercedes var udsat for søndag eftermiddag.

Formel 1-fans har været rasende over afslutningen på grandprixet i Abu Dhabi

Daily Express

De føler nemlig, at VM-titlen blev taget fra briten, der førte det sidste og afgørende løb fra første omgang, men mistede sejren og titlen på sidste omgang.

- Flere vil mene, at Lewis Hamilton blev berøvet for sin ottende VM-titel efter en beslutning fra løbsdirektørerne, der tillod, at flere biler fik lov til at passere på sidste omgang, skriver Daily Mail.

- Verstappens jubelscener blev afbrudt af Mercedes’ protester, og han skulle vente i mere end fire timer, før de kunne konkludere, at sejren var hjemme. Det var på mange måder en passende afslutning på en af de største og mest omstridte sæsoner i Formel 1. Og argumenterne for og imod vil komme langt ud i fremtiden, skriver BBC.

- Formel 1-fans har været rasende over afslutningen på grandprixet i Abu Dhabi, hvor Max Verstappen blev kåret til verdensmester. Hamilton havde en utrolig føring i hele løbet og ville have sejren, men Verstappen drog nytte af en safety car, skriver Daily Express.

Derfor var det kontroversielt

Den kontroversielle afgørelse kom efter, at briten fik et fremragende start på grandprixet i Abu Dhabi, hvor han overtog førstepladsen, lige da startskuddet lød.

Den føring holdt han indtil sidste omgang, hvor Max Verstappen via en safety car og nyere dæk overtog fronten og kørte først over stregen.

Mercedes indgav umiddelbart efter løbet to protester. Den ene handlede om, at Verstappen havde brudt reglen, der siger, at man ikke må overhale under en safety car-periode.

Verstappens frontvinge var kortvarigt foran Hamiltons, men da løbet inden sidste omgang blev givet frit, var hollænderen som påkrævet bag Hamilton, og derfor blev Mercedes' protest angående dette afvist.

Det tyske hold indgav derudover en protest, der ligeledes relaterede sig til perioden i slutningen af løbet, hvor en safety car var på banen.

To protester blev afvist

Her lå der indledningsvis fem biler mellem Verstappen og Hamilton, som var blevet overhalet med en omgang og derfor ikke var relevante i forhold til kampen om sejren.

Lige inden løbet blev givet frit, blev de fem biler bedt om at køre forbi Hamilton og safety car-bilen, så de to VM-duellanter ikke var adskilt af andre biler.

Men de andre biler, som lå længere tilbage og også var blevet overhalet med en omgang, blev ikke sendt forbi, hvilket ville have været normal procedure. Mercedes mente derfor, at situationen blev håndteret forkert.

Hvis alle overhalede biler skulle forbi - som reglerne som udgangspunkt dikterer - ville løbet ikke kunne blive givet frit inden sidste omgang, og så havde Verstappen ikke fået mulighed for at overhale Hamilton og tage sejren samt VM-titlen.

Mercedes ønskede derfor, at det skulle være kørernes placering på næstsidste omgang - hvor Hamilton fortsat førte - der skulle være gældende.

Men FIA's stewards afviste den protest med begrundelsen, at det reelt ville forkorte løbet, efter det var afsluttet, hvilket ifølge FIA ikke ville være passende.