Formel 1

Radiobesked fra rasende Hamilton er dukket op

På en intern radiokanal kan man efter overhaling høre Hamilton komme med en grov beskyldning om Formel 1-løb.

Efter at Red Bull-køreren Max Verstappen havde overhalet rivalen Lewis Hamilton på sidste omgang under søndagens altafgørende Formel 1-grandprix, kom den britiske Mercedes-kører med en opsigtsvækkende beskyldning:

- Det her er manipuleret, sagde Lewis Hamilton over holdradioen, så snart han var blevet passeret af den 24-årige hollænder under sæsonens sidste løb i Abu Dhabi.

Beskeden blev ikke transmitteret på det globale tv-feed, men var hørbar på Hamiltons indbyggede kanal på F1TV.

Det rapporterer flere medier ifølge nyhedsbureauet Reuters, der har anmodet både Mercedes og Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) om en kommentar.

Forhindrede ottende sejr

Under søndagens løb overhalede Verstappen Lewis Hamilton på den sidste omgang og vandt løbet. Dermed sikrede hollænderen sig VM-titlen foran briten, som har vundet den syv gange tidligere.

Mercedes indgav umiddelbart efter løbet to protester. Den ene handlede om, at Verstappen havde brudt reglen, der siger, at man ikke må overhale under en safety car-periode.

Verstappens frontvinge var kortvarigt foran Hamiltons, men da løbet inden sidste omgang blev givet frit, var hollænderen som påkrævet bag Hamilton, og derfor blev Mercedes' protest angående dette afvist.

Den anden protest relaterede sig også til slutningen af løbet, hvor en safety car var på banen.

Her lå der indledningsvist fem biler mellem Verstappen og Hamilton, som var blevet overhalet med en omgang og derfor ikke var relevante i forhold til kampen om sejren.

Lige inden løbet blev givet frit, blev de fem biler bedt om at køre forbi Hamilton og safety car-bilen, så de to VM-duellanter ikke var adskilt af andre biler.

Men de andre biler, som lå længere tilbage og også var blevet overhalet med en omgang, blev ikke sendt forbi, hvilket ville have været normal procedure. Mercedes mente derfor, at situationen blev håndteret forkert.

Afviste protest

Hvis alle overhalede biler skulle forbi - som reglerne som udgangspunkt dikterer - ville løbet ikke kunne blive givet frit inden sidste omgang, og så havde Verstappen ikke fået mulighed for at overhale Hamilton og tage sejren samt VM-titlen.

Mercedes ønskede derfor, at det skulle være kørernes placering på næstsidste omgang - hvor Hamilton fortsat førte - der skulle være gældende.

Men FIA's stewards afviste den protest med begrundelsen, at det reelt ville forkorte løbet, efter det var afsluttet, hvilket ifølge FIA ikke ville være passende.

Mercedes meddelte søndag aften, at man agter at appellere afvisningerne af protesterne.