Formel 1

Mick Schumacher får plads hos Ferrari

I den kommende sæson skal Mick Schumacher være testkører for Scuderia Ferrari. Tyskeren fortsætter som kører for Haas.

Mick Schumacher får nok at se til i den kommende sæson.

Onsdag er det blevet officielt, at den 22-årige tysker i næste sæson bliver testkører for det italienske storhold Scuderia Ferrari.

- Jeg er meget glad for, at han kan blive en del af holdet som testkører, når det bliver nødvendigt, men forhåbentlig ikke, siger Mattia Binotto (teamchef for Ferrari) ifølge ifølge Motorsport.com.

Han fremhæver, at Schumacher har en fordel ved allerede nu at køre for Haas, der har et samarbejde med Ferrari, og at den unge tysker kommer fra Ferrari-akademiet.

Schumacher skal dele sin nye rolle med den tidligere Formel 1-kører Antonio Giovinazzi. Schumacher får rollen som testkører i 11 ud af de 23 løb i den kommende sæson.

På trods af den nye stilling fortsætter Schumacher i sin rolle som kører for Haas, hvor han ikke fik et eneste point i den netop afsluttede sæson.

Alligevel roser Ferrari-chef Mattia Binotto den unge Schumacher.

- Jeg synes, Mick klarede sig godt i løbet af sæsonen. Han forbedrede sig undervejs. Ikke kun i forhold til at blive mere stabil, men også i forhold til fart, siger Binotto om Schumachers første sæson i Formel 1.

I fars fodspor

Med den nye rolle som reservekører er der mulighed for at Schumacher skal køre Formel 1-løb for Ferrari.

Det vil kræve et afbud fra en af de to Ferrari-kørere Charles Leclerc og Carlos Sainz i et af de 11 løb, hvor Schumacher agerer reservekører.

Williams-kører George Russel har den seneste tid haft samme rolle for Mercedes sideløbende med sit job som kører for Williams.

Det har for Russel både resulteret i en debut for Mercedes, da Hamilton var smittet med corona, og sidenhen har det været medvirkende til, at Russel tidligere i år underskrev en kontrakt med Mercedes, hvor han fra 2022 skal være fast kører sammen med Lewis Hamilton.

Mon ikke Schumacher kigger på Russel og Mercedes og drømmer om det samme forløb med Ferrari.

Mick Schumachers far, Michael Schumacher, er den formentlig største Ferrari-legende nogensinde, og fra 2000-2004 vandt han fem Formel 1-mesterskaber på stribe med Ferrari.

I alt vandt Michael Schumacher syv mesterskaber i Formel 1, ligesom han vandt vandt imponerende 92 Grand Prix'er.

I 2013 var Michael Schumacher ude for en alvorlig skiulykke, og siden har det været uvist, hvordan den tyske Formel 1-legende har det.