Formel 1

Modtog dødstrusler efter dramatisk Formel 1-afgørelse

Nicholas Latifi endte med at spille en afgørende rolle i afgørelsen på Formel 1- sæsonen, der endte med en sejr til Max Verstappen.

- Der skal ske noget ekstraordinært nu, hvis ikke Hamilton skal ende med VM-guldet for ottende gang i karrieren.

Sådan lød det i TV 2 SPORTs liveblog med kun seks runder tilbage af sæsonens sidste Formel 1-løb, der blev kørt i Abu Dhabi.

Noget ekstraordinært skulle ske. Og det gjorde der så.

Runden senere kørte Nicholas Lafiti ind i en mur, hvorfor der blev kaldt Safety Car.

Kort efter blev det besluttet, at de biler, der var taget med en omgang, fik lov til at køre forbi, hvilket betød, at Max Verstappen kom til at ligge lige bagved løbets førende kører Lewis Hamilton.

Verstappen overhalede Hamilton og vandt, og da de to var helt lige på point inden løbet, tog Verstappen også den samlede sejr. I kølvandet på det var diskussionerne store, og faktisk er frustrationerne fra de mange fans og tilskuere nu også gået ud over Nicholas Lafiti, der kørte galt inden afgørelsen.

- Det kræver kun én hændelse på det forkerte tidspunkt at få tingene fuldstændig blæst ud af proportioner og få det værste frem i folk, der er såkaldte 'fans' af sporten, skriver Lafiti i et opslag på Twitter.

- Det, der chokerede mig, var den ekstreme tone af had, misbrug og endda dødstrusler, som jeg modtog.

Ikke nogen overraskelse

Det kan måske virke vildt, at en mand, der kører galt, skal mødes af stor kritik efter løbet. Men faktisk kom det langt fra som en stor overraskelse for Lafiti.

- Så snart det ternede flag faldt, vidste jeg, hvordan tingene sandsynligvis ville udspille sig på de sociale medier.

- Det efterfølgende had, misbrug og trusler på sociale medier var egentlig ikke en overraskelse for mig, da det bare er den barske virkelighed i den verden, vi lever i lige nu, siger han.

Samtidig fortæller han, at han er selvsikker nok til at lade det meste af negativiteten prelle af på ham - selvom det altid sætter dybere spor end de positive beskeder.

Positive beskeder fik han dog også mange af efter uheldet, skriver han.

Blandt andre er Lewis Hamiltons Mercedes-hold ude og yde opbakning.

- Vi står bag dig i kampen mod online-had og -misbrug.