Formel 1

Red Bull-rådgiver i hård kritik af aldersregel

Ifølge Red Bulls Helmut Marko giver det ikke mening, at kørere skal være fyldt 18 år, før de må deltage i et Formel 1-løb.

Der følger mange nye muligheder med, når man fylder 18 år. Og i Formel 1 er det ingen undtagelse.

Her kan man faktisk slet ikke deltage, hvis man er under 18. Sådan har det ikke altid været, men siden 2016 har det været et krav.

Meningerne om reglen er mange. En af dem, der i hvert fald ikke synes, den giver mening, er Helmut Marko, der er særlig rådgiver for Red Bull-teamet. Han ville ønske, at reglen blev lavet om igen.

- FIA (Det Internationale Motorsportsforbund, red.) så det ikke og var dumme nok til at ændre hele licenssystemet, så ingen i den alder nogensinde kan få deres debut igen.

- Det, synes jeg stadig, er absurd. Efter min mening skal man altid se på personligheden hos ​​en ung kører, siger Marko til Motorsport.com.

Verstappen er et godt eksempel

Markos holdning kommer ikke ud af ingenting. Han har nemlig selv oplevet, hvordan en yngre kører fint kan træde ind på den helt store scene, før han er fyldt 18.

Her bruger han Red Bull-stjernen Max Verstappen som det perfekte eksempel.

Verstappen, der for få uger siden blev verdensmester i Formel 1 for første gang i karrieren, fik nemlig sin debut på højeste niveau som 17-årig for Toro Rosso.

Dengang var reglen en anden, og derfor var det tilladt for Verstappen at køre.

- Under den lange samtale blev jeg ret overbevist om, at Max var forud for sin tid. Han virkede endda mere moden end mange 18-årige kørere.

- Min hovedkonklusion var: Der er en meget ung krop, men en der er mindst tre til fem år ældre mentalt, siger Marko, der altså har haft god succes med den i dag 24-årige stjerne.

Max Verstappen vandt verdensmesterskabet for næsen af Lewis Hamilton efter en uhyre dramatisk afgørelse.