Krigen i Ukraine

Formel 1 vil ikke til Rusland

Motorsportens fineste klasse har ikke lyst til at rejse til Rusland, efter den russiske hær har invaderet Ukraine.

Ruslands Formel 1-grandprix er umuligt at afholde på grund af situationen i Ukraine, oplyser Formel 1 på Twitter. Det skulle køres i Sotji i september.

- Det er ikke muligt at afholde det russiske grandprix under de nuværende omstændigheder, skriver Formel 1 opslaget på Twitter.

Beslutningen blev besluttet efter et møde torsdag aften, hvor Formel 1, FIA (Det Internationale Motorsportsforbund) og Formel 1-holdene var til stede.

- FIA's Formel 1-verdensmesterskab besøger lande i hele verden med en positiv vision om at forene mennesker og bringe lande sammen.

- Vi holder med sorg og chok øje med udviklingen i Ukraine og håber på en hurtig og fredfyldt løsning på den nuværende situation, lyder det i Formel 1's udtalelse.

2022-sæsonen i Formel 1 bestod oprindeligt af 23 løb, men nu er der altså kun 22 i kalenderen. Det første køres i Bahrain 22. marts.

Formel 1-holdene har siden onsdag testet deres nye biler i Barcelona. Fredag valgte Haas, der er sponsoreret af det russiske selskab Uralkali, og hvis biler normalt har russiske farver, at fjerne blå og rød fra sine biler, så de blot var hvide.

Samtidig har teamchef Günther Steiner meddelt, at der skal "findes en løsning" angående holdets russiske kører, Nikita Mazepin.