Formel 1

Magnussen tilbage i Formel 1

Efter en sæson uden for Formel 1-selskabet vender Kevin Magnussen tilbage. Han har skrevet under på en aftale med Haas F1 Team.

Kevin Magnussen vender tilbage i Formel 1.

Ja, du læste rigtigt. Danskeren skal igen køre med i motorsportens kongeklasse fra den kommende sæson.

Kevin Magnussen har således skrevet under på en flerårig kontrakt med det amerikanske Haas-mandskab, som han tidligere har kørt for i fire sæsoner. Det skriver holdet i en pressemeddelelse.

- Jeg var selvfølgelig virkelig overrasket, men også virkelig begejstret for at modtage opkaldet fra Haas. Jeg ledte efter andre veje til min 2022-sæson, men muligheden for at vende tilbage til Formel 1 og et hold, jeg kender virkelig godt, var for fristende, siger danskeren.

Grunden til at Kevin Magnussen vender tilbage, skal findes i fyringen af Nikita Mazepin. Russeren blev i sidste uge afskediget som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

- Vi kiggede efter en racerkører, der kunne bringe noget værdi og Formel 1-erfaring til holdet, og der var Kevin en nem beslutning for os, siger teamchefen Günther Steiner.

Kevin Magnussen bliver holdkammerat med Mick Schumacher, der er søn af Formel 1-legenden Michael Schumacher. Allerede torsdag skal Magnussen deltage i testkørslen i Bahrain inden sæsonstarten samme sted i næste uge.

Et ordentligt skulderklap

Danskeren debuterede i Formel 1 tilbage i 2014 for McLaren. Siden nåede han også forbi Renault, inden han i 2017 skiftede til Haas. Her nåede han at køre i fire sæsoner, inden han fik beskeden om, at hans kontrakt ikke ville blive forlænget.

I sidste sæson kørte Magnussen med i den amerikanske IMSA-serie, ligesom han også fik drømmen om at køre Le Mans med sin far, Jan Magnussen, opfyldt. I denne sæson var det meningen, at han skulle køre Le Mans-serien for Peugeot og enkelte løb i USA.

Den plan er nu lavet om. Kevin Magnussen kan igen kalde sig Formel 1-kører.

- Det er et ordentligt klap på skulderen at være en, som bliver bedt om at komme tilbage igen. Det er en stor tillidserklæring at sætte en mand ned i en bil, han ikke har siddet i før. Det i sig selv er et kæmpe klap på skulderen, siger TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther.

Kevin Magnussen har kørt 119 Formel 1-løb. Hans bedste resultat er en andenplads, som han kørte sig til i sit debutløb i for otte år siden.