Formel 1

Schumacher forklarer ulykke, der koster millioner

Kevin Magnussens holdkammerat Mick Schumacher slap billigt fra et voldsomt crash i lørdagens kvalifikation.

Formel 1-fans verden over var vidne til et stort uheld, da Mick Schumacher mistede kontrollen og røg sidelæns ind i væggen med høj fart.

Den tyske racerkører slap heldigvis uskadt fra ulykken, og nu forklarer han i detaljer, hvad der gik galt i lørdagens kvalifikation.

- Det virkede som om, vi gled en smule ud i sving 9, hvilket forstyrrede temperaturen i dækkene – og dermed også positioneringen.

- Da vi så nærmede os kerben, var jeg i bund og grund bare 20-30 centimeter længere ude, end jeg ønskede at være. Det betød, at bagdækket fløj ud over, siger Schumacher ifølge Pit Pass.

- Når bilerne er så lave, som de er nu om dage, mister vi kontakten til jorden, så snart vi rører en kerb. Det betyder, at der er ikke er noget, der holder os tilbage fra at spinne.

Ulykken indtraf i sving 11, da Schumacher kørte i den anden runde af kvalifikationen. Q2 endte med at være afbrudt i næsten en time. Her skulle det først og fremmest undersøges, hvordan Schumachers tilstand var.

Heldigvis kom der relativt hurtigt en melding om, at den unge tysker var ved bevidsthed og umiddelbart var okay.

Koster flere millioner

Mens Schumacher slap med skrækken, gjorde Haas-raceren det modsatte.

Bilen brækkede over i to dele, og billederne efter ulykken talte sit tydelige sprog. Bilen var smadret.

De fleste kunne derfor godt regne ud, at det ville blive en dyr omgang for Haas. Hvor meget det dog præcis vil koste, er fortsat uvist, men Haas-chef Günther Steiner fortæller nu, hvad det cirka vil løbe op i.

- Omkostningerne er ret høje, fordi al affjedringen er væk undtagen fronten i venstre side. Der er stadig lidt tilbage, men ellers er resten som talkumpulver, siger Steiner ifølge GP Fans.

- Jeg ved ikke, hvad det bliver pengemæssigt, men karroseriet er væk, så jeg vil nok sige, det bliver mellem en halv og en hel million dollars (3,4 - 6,7 millioner kroner, red.).

Schumachers ulykke betød, at tyskeren ikke var med i søndagens løb.