Formel 1

Klager over brystsmerter efter racers utraditionelle opførsel

Flere Formel 1-kørere er begyndt at få smerter efter racernes hoppende bevægelser. George Russell har ondt i nakke og bryst.

Mercedes-teamet har fået en skuffende start på Formel 1-sæsonen, hvor de har kæmpet med racernes opsætning.

Det blev endnu en gang tydeligt i grandprixet i Imola, hvor det britiske teams racere "hoppede" ekstraordinært meget rundt på banen - et tegn på, at racerne er ustabile.

En ustabil racer koster både tid og kræfter - derfor har Mercedes præsteret under niveau. Tilmed tærer det meget på køreren.

- Når bilen virker i det rigtige vindue, og dækkene har den rigtige temperatur, føles den - uden alt det hoppen - rigtig god at være i. Men at bilen hopper, slår virkelig luften ud af en. Det er det mest ekstreme, jeg nogensinde har følt, siger Mercedes-kører George Russell ifølge crash.net.

- Det er første weekend, hvor jeg i sandhed har problemer med min ryg, og jeg har også brystsmerter som følge af bilens hoppen. Jeg håber virkelig, at vi finder en løsning, og jeg håber, at alle hold, der har dette problemer, finder en løsning. For det ikke holdbart, at man som kører skal udsættes for det.

Aston Martins Lance Stroll har meldt om samme problem.

Teamchef undskyldte

George Russell og i særdeleshed den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton har været frustrerede over Mercedes-racernes manglende stabilitet.

I slutningen af grandprixet i Italien søndag fik Hamilton da også en offentlig undskyldning fra Mercedes' teamchef, Toto Wolff.

- Hej Lewis. Undskyld for den bil, du måtte køre i dag (søndag, red.). Jeg ved, at den var umulig at køre, lød det fra Wolff ifølge GP Fans i en radiobesked til Hamilton.

Den tidligere Mercedes-kører og verdensmester Nico Rosberg mener dog, at Toto Wolffs besked til Lewis Hamilton mere er et forsøg på at skjule sandheden, end det er at tage skylden væk fra Hamilton.

- Toto Wolff spiller et mentalt spil ved at tage skylden, hvilket er smart, fordi de støtter Hamilton mentalt. Det er smart, fordi det ikke helt er sandheden. Lad os ikke glemme, at Russell er på fjerdepladsen med den samme bil. Så Lewis har en stor rolle at spille i det dårlige resultat i denne weekend, siger Rosberg ifølge The Express.

George Russell blev nummer 4 i grandprixet, mens Lewis Hamilton blev nummer 13.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing110p
2Scuderia Ferrari104p
3Oracle Red Bull Racing85p
4Mercedes-AMG Petronas F1 Team74p
5Scuderia Ferrari65p