Formel 1

Magnussen roser sin teamkollega

Mick Schumacher får ikke den kredit, han fortjener, mener Kevin Magnussen, som ser lys fremtid for tyskeren.

Mens Kevin Magnussen har fået et forrygende comeback i Formel 1 hos Haas med point i tre ud af de fire første grandprixer i år, har det knebet mere for hans holdkammerat Mick Schumacher.

Sønnen af legenden Michael Schumacher har ikke hentet et eneste point endnu - ej heller i seneste sæson, som var hans første i Formel 1.

At se, hvordan Mick lægger mærke til hver eneste lille detalje, er imponerende

Kevin Magnussen, Formel 1-kører

Haas-raceren var markant ringere sidste år, men nu har Schumacher en bil, som kan hente point. Det har Magnussen bevist. Og det skal nok ske, mener 29-årige Kevin Magnussen, som er nummer ti i VM-stillingen med 15 point.

- Mick bliver bedre fra uge til uge og har allerede nået et nyt niveau i de første løb i denne sæson, siger Magnussen i et interview med Sport Bild.

- Han kommer til at score sine første point i den nærmeste fremtid.

Magnussen uenig i kritik

Kritikere har hævdet, at Mick Schumacher udelukkende har et sæde i Formel 1, fordi han bærer rundt på et berømt efternavn.

Det tiltrækker opmærksomhed og sponsorer, som de mindre hold i feltet har brug for. Den kritik giver Kevin Magnussen dog ikke noget for.

- Som sin far Michael er han meget omhyggelig. At se, hvordan Mick lægger mærke til hver eneste lille detalje, er imponerende, lyder det fra Schumachers danske teamkammerat.

- Han er en topkører. Mange siger, han kun er i Formel 1 på grund af sit efternavn. Det er ikke sandt. Han har stået imod og leveret under det pres, som hans navn giver.

Sæsonens næste grandprix køres i Miami. Det sker 8. maj.

Kevin Magnussen kørte fire sæsoner for Haas, men fik ikke forlænget sin kontrakt med holdet efter 2020-sæsonen.

Formel 1-karrieren syntes slut, da han kastede sig over standardvogne i USA, men Haas' fyring af russiske Nikita Mazepin efter Ruslands invasion af Ukraine gav Magnussen muligheden for et comeback hos Haas.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing341p
2Scuderia Ferrari237p
3Oracle Red Bull Racing235p
4Mercedes-AMG Petronas F1 Team203p
5Scuderia Ferrari202p