Formel 1

Eks-kører advarer Schumacher - skal først slå Magnussen

Den tidligere Ferrari-kører Gerhard Berger mener slet ikke, Mick Schumacher er klar til en plads hos Ferrari endnu.

Som søn af Formel 1-legenden Michael Schumacher er det uundgåeligt at leve med en forventning om, at man en dag skal køres for Ferrari.

Mick Schumacher gjorde i sidste sæson sit indtog i Formel 1 hos Haas, der har tætte bånd til det italienske hold, men efter 25 grandprixer er det ikke blevet til ét eneste point for tyskeren.

I denne sæson har han fået danske Kevin Magnussen som teamkollega, og han har indtil videre vist vejen til point. Og det skal være et mål for Schumacher at overgå danskeren, hvis døren på et tidspunkt skal sparkes ind til Ferrari-garagen, mener den tidligere Ferrari-kører Gerhard Berger.

- Først og fremmest mener jeg, det er for tidligt for Mick at skifte til Ferrari, siger han ifølge Planet F1.

- Mick skal først vise vejen og vise, at han kan konkurrere mod sin holdkammerat og køre sig foran ham. Derfor venter der ham en kæmpestor opgave.

Schumacher vs Magnussen

Placeringer i 2022-sæsonen:

  • 11 - 5
  • X - 9 (Schumacher kørte ikke grandprixet)
  • 14 - 13 
  • 17 - 9

Samlet antal point: 0 - 15

Berger kørte ad to omgange for Ferrari-teamet i 1980'erne og 90'erne, men nåede at være holdkammerat med Michael Schumacher.

Han mener, et snarligt skifte til Ferrari vil være "meget, meget farligt" for 23-årige Schumacher.

- Jeg tror heller ikke, Mick tænker på, hvordan han kan komme til Ferrari nu og her. Nej, han skal præstere for Haas og skal slå sin holdkammerat.

Berger ser det som værende bedre og mere realistisk, at Schumacher kan komme i spil til et Ferrari-sæde om to, tre år - hvis han vel at mærke laver resultater for Haas.

Michael Schumacher blev i karrierens løb verdensmester syv gange - fem af gangene som Ferrari-kører.