Formel 1

Audi og Porsche klar til Formel 1

Audi skal ifølge en anerkendt Formel 1-journalist have sit eget hold, mens Porsche vil indgå i et samarbejde med Red Bull.

Motorsportens fineste klasse er klar til at byde velkommen til to af verdens fineste bilmærker.

Audi og Porsche træder således ind i Formel 1 fra 2026. Det har administrerende direktør hos Volkswagen Group, Herbert Diess, fortalt i en Youtube-video mandag ifølge flere internationale medier som BBC og ESPN.

- Vi løber snart bare tør for argumenter (for ikke at blive en del af Formel 1), sagde Diess på konferencen i Wolfsburg.

Volkswagen Group, der har aktiemajoriteten i både Audi og Porsche, gjorde det klart, at der efterhånden ikke er argumenter for ikke at gå ind i Formel 1.

Audi og Porsche, der er Volkswagen Groups største indtægtskilder, vil ifølge Diess generere flere penge, end de vil miste ved at blive en del af verdens største motorsportscirkus.

BBC's anerkendte Formel 1-chefredaktør, Andrew Benson, skriver mandag, at Porsche er længere fremme i F1-planerne end Audi.

Ifølge ham og flere andre store sportsmedier skal Porsche fra 2026 begynde at samarbejde med Red Bull. Fra 2026 indfører Formel 1 nemlig nye motor-reguleringer, og i den forbindelse er det planen, at Porsche fremover skal levere motoren til Red Bull-raceren.

Audi vil have sit eget hold

Audi har intet konkret meldt ud, men her går historien på, at bilmærket skal have sit helt eget Formel 1-hold.

Audi vil således købe en af de eksisterende pladser, hvor de har haft møder med McLaren, Sauber, Aston Martin og Williams. Tilbage i marts fortalte en kilde til Reuters, at Audi er klar til at tilbyde McLaren 500 millioner euro for at komme ind i Formel 1. Det svarer til cirka 3,7 millarder danske kroner.

Porsche har over flere gange været en del af Formel 1, hvor den mest succesfulde periode var som motorpartner til McLaren i midten af 1980'erne.

Audi har aldrig været en del af Formel 1.