Formel 1

Magnussen ser gode muligheder på spritny Formel 1-bane

I den kommende weekend skal Formel 1-feltet for første gang køre rundt om et NFL-stadion, et tennisanlæg og en falsk marina i et og samme løb.

Kevin Magnussen er fyldt med forventningens glæde før weekenden strabadser.

I denne uge rykker Formel 1 nemlig for første gang til Miami, hvor en storladent anlagt racerbane står klar til at underholde alverdens fans såvel som kørerne selv.

- Der er to store overhalingsmuligheder på de to meget lange langsider, og så har banen et godt mix af højhastigheds- og lavhastighedssektioner, siger Magnussen ifølge Pitpass.

Miami International Autodrome er 5,412 kilometer lang, og kørerne skal 57 gange rundt på det spritnye underlag.

- Fra sving 4 til sving 11 er der høj fart, og derfra til sving 16 er det super lav fart. Og med de to langsider til overhalinger kommer det forhåbentligt til at blive et godt løb, siger Magnussen.

Som et ekstra krydderi er banen centreret om det enorme Hard Rock Stadium, hvor NFL-holdet Miami Dolphins hører til. Desuden rummer anlægget alt fra falsk vand og VIP-yachter til store tribuner og koncertmuligheder.

Mere angreb

Miamis grandprix er det femte løb i sæsonen 2022, hvor en række nye regler for bilerne har øget konkurrencen i feltet.

Eksempelvis hentede Kevin Magnussen et enkelt point i 2020-sæsonen, mens han efter de første fire løb i år allerede hentet 15.

- Det er en positiv forandring med de nye racere i forhold til at ræse mod hinanden, og jeg nyder det meget. Der er meget mere grundlag for at presse og angribe, siger danskeren.

Magnussen er nummer ti i den samlede stilling, mens teamkollega Mick Schumacher stadig har sit første Formel 1-point til gode.