Formel 1

Historisk Formel 1-løb gjort til grin - nu svarer chef igen

Reaktionerne på den falske havn i Miami går ikke arrangørerne på. Tværtimod.

De gode jokes har stået i kø, når talen har ramt det kommende grandprix i Miami.

Det første af sin slags i byen, der hører hjemme i Florida. Og så skal der jo vand til.

I VIP-området har arrangørerne således arbejdet hårdt på at skabe en havn, så der er noget godt at kigge på for tv-seerne, og byen kan være Formel 1-besøget bekendt.

Men i stedet for at anlægge en ægte havn, så er der i stedet malet 'vand' langs de mange yachts, der skulle forestille at vippe rundt i udkanten af banen.

Nu svarer Tom Garfinkel, der er en af de ansvarlige for projektet i Miami, på kritikken, der dog mest har været udfoldet på humoristisk vis.

- Jeg tror, at folk nyder det, og jeg tror, at de tilskuere, som ser løbet fra bådene, vil have det sjovt. Jeg synes kun at det er sjovt, at folk finder det morsomt.

- Vi tager ikke os selv så seriøst, så vi forsøger at grine af det, siger Tom Garfinkel.

Handler om at skabe en fed bane

For Tom Garfinkel og Formel 1-arrangørerne har det primære fokus været på at sikre, at holdene og dem bag rattet finder banen interessant.

- Først og fremmest har prioriteten været at skabe en bane, som der kan køres ræs på. Så vi tror på, at hvis holdene og kørerne gerne vil køre her, så er det fedt for fansene.

- Hvis det først og fremmest er en god bane at køre på, så kan vi bevæge os videre derfra med andre tiltag, og det er det, vi har forsøgt, siger Tom Garfinkel.

Første træning begynder på den nye bane i Miami finder sted fredag.