Formel 1

Magnussen med lovende tider på omdiskuteret bane

Kevin Magnussen var igen langt hurtigere end sin tyske teamkollega, Mick Schumacher.

Hvis den første træning i Miami er en indikation på, hvordan det kommer til at gå Kevin Magnussen på søndag, er der igen point i udsigt.

Haas-danskeren formåede på sin sidste omgang at sætte en tid, der rakte til en niendeplads. Lige foran McLarens Daniel Ricciardo og lige efter Lewis Hamilton fra Mercedes.

Magnussen var halvandet sekund langsommere end Ferraris Charles Leclerc, der var hurtigst i den første træning.

Mick Schumacher, Kevin Magnussens tyske teamkollega, havde igen udfordringer i Haas-raceren og sluttede næstsidst af alle med en tid, der var over to sekunder langsommere end danskeren.

I den anden træning kørte Schumacher sig op som nummer 15, mens Magnussen satte den tiendebedste tid . Det giver ham håb om endnu en placering i den sjove del af feltet.

- Forhåbentlig bliver vi i top-ti. Vi kommer til at lave nogle ændringer, men det gør alle, så vi får se, siger Magnussen og påpeger, at det gik godt på de hurtige sektioner af banen.

- Det er normalt ikke der, vi mener, at vores styrke er, så lad os se, om vi kan prøve at forbedre os på de langsommere strækninger i morgen (lørdag, red.), lyder det fra Formel 1-køreren.

I den anden træning var George Russell hurtigste mand i sin Mercedes.

Løbet gjort til grin

Det er første gang, der bliver kørt Formel 1 i Miami, men optakten til det historiske løb har handlet om noget helt andet end selve racerløbet.

Snakken har i stedet handlet om det, der ligger omkring banen.

Arrangørerne har til lejligheden fået bygget en kunstig havn i det ene sving, hvor der ligger adskillige luksusyachts til kaj. Problemet er bare, at der ikke er rigtigt vand omkring bådene, da løbet bliver kørt på en stor parkeringsplads.

Det har givet anledning til den ene gode joke efter hinanden på internettet, men de preller af på Tom Garfinkel, der er en af de ansvarlige for projektet i Miami.

- Jeg tror, at folk nyder det, og jeg tror, at de tilskuere, som ser løbet fra bådene, vil have det sjovt. Jeg synes kun at det er sjovt, at folk finder det morsomt, siger Garfinkel.

Lørdag kører F1-racerne igen rundt om bådene i en fri træning, inden der er kvalifikation. Søndag køres grandprixet med 57 omgange på den 5,412 kilometer lange bane.