Formel 1

Hamilton klar til at misse løb i protest

Lewis Hamilton nægter at adlyde forbuddet mod at bære smykker i bilen under Formel 1-løb.

Der var næsten ikke plads til flere smykker på Lewis Hamiltons krop, da han fredag dukkede op til pressemøde inden weekendens Formel 1-grandprix i Miami.

Han ville sende et signal. Det var ingen i tvivl om.

Der er meget andet, man kan lave i byen

Lewis Hamilton

Et signal direkte til ledelsen i Formel 1 og Den Internationale Motorsports Union, FIA, efter det sidste måned kom frem, at der indføres et forbud mod at bære smykker i bilerne under racerløb.

Lewis Hamilton har tidligere forklaret, at han har smykker på sin krop, som han ikke har mulighed for eller lyst til at tage af. End ikke en trussel om karantæne kan ryste Mercedes-stjernen.

- Hvis de stopper mig, er det sådan, det er. Vi har en reservekører, så vi er klar og forberedt til weekenden. Der er meget andet, man kan lave i byen, så det vil blive fint uanset hvad, sagde den syvfoldige verdensmester ifølge The Guardian.

Det er endnu uklart, hvad straffen bliver, hvis en kører bryder reglerne om smykker i bilen.

"Det er meget, meget dumt"

Briten fortalte, han har taget kontakt til FIA's præsident, Mohammed ben Sulayem, for at tage en dialog om forbuddet. Han har dog ikke fået noget svar.

- Hvis du tænker på de skridt, vi har taget som sport og de meget vigtigere problemer og udfordringer, vi er nødt til at fokusere på, er det her en meget lille ting.

- Det virker unødvendigt for os at gå ned af det spor. Vi har større fisk, vi skal stege. Jeg vil være en medspiller, og jeg gider ikke slås om det, for det er meget, meget dumt, sagde Lewis Hamilton.

37-årige Hamilton har haft en frygtelig start på sæsonen, hvor det inden weekendens grandprix i Miami blot er blevet til 28 point.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing144p
2Oracle Red Bull Racing105p
3Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team93p
4Mercedes-AMG Petronas F1 Team69p
5Mercedes-AMG Petronas F1 Team50p