Magnussen udgik på sidste omgang i historisk løb

Kevin Magnussen blev nummer 16 og sidst, da Max Verstappen vandt sit andet grandprix i træk.

Miamis grandprix blev et grandprix til glemmebogen for Kevin Magnussen.

For selvom han flere gange var oppe og snuse til pointene, formåede Haas-danskeren af flere årsager ikke at få noget med fra byen på den amerikanske østkyst, der for første gang nogensinde lagde asfalt til et Formel 1-løb.

Danskeren formåede faktisk slet ikke at gennemføre løbet, da han kørte i pit på sidste omgang grundet skader på sin frontvinge. Da fire kørere var udgået før Magnussen, sluttede han som nummer 16. Efter løbet blev han tilmed tildelt en tidsstraf på fem sekunder for at være skyld i en kollision med Lance Stroll - det fik dog ingen betydning.

Hans tyske teamkollega, Mick Schumacher, var sidste kører til at gennemføre og endte dermed på 15.-pladsen.

Løbet blev vundet af Red Bulls Max Verstappen, der undervejs overhalede VM-stillingens førende kører, Charles Leclerc fra Ferrari.

Det er andet løb i træk, der bliver vundet af den forsvarende verdensmester.

Magnussen oppe som nummer 10

Magnussen vekslede hurtigt sin startposition som nummer 16 til en 13.-plads, og det skyldes blandt andet, at begge Aston Martin-biler startede fra pitten, da holdet havde bøvlet med mekaniske udfordringer.

Efter flere overhalinger - blandt andet af Mick Schumacher - var danskeren nummer 10, inden han efter 13 omgange rundede pitten for at skifte sine mediumdæk ude med et sæt hårde.

Magnussen kom ud som 18'er, men arbejdede sig igen op i stillingen og snuste til sjove placeringer.

Et uheld efter 41 omgange gav en safety car, og Magnussen røg i pit efter lidt snak med sit team over radioen.

Magnussen kom ud som 13'er og avancerede igen.

I den afsluttende fase var Kevin Magnussen kortvarigt oppe som nummer 11, men han kom aldrig helt tæt på Alexander Albon, der var sidste kører i pointene.

I stedet havde den 29-årige dansker en kollision med Lance Stroll, hvilket sendte ham langt tilbage og til sidst i garagen.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing400p
2Oracle Red Bull Racing223p
3Mercedes-AMG Petronas F1 Team190p
4Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team174p
5Scuderia Ferrari150p