Formel 1

Medier giver Magnussen hård medfart

Ingen VM-point i Miami smitter af på karakterne til Kevin Magnussen.

Fem internationale motorsportsmedier er enige om, at Kevin Magnussen leverede en middel præstation i Miami.

Godt nok var den danske Haas-kører undervejs oppe på 10.-pladsen, men efter et selvvalgt pitstop under grandprixets eneste safety car kom han aldrig tilbage i pointene.

På sidste omgang stødte Magnussen sammen med Lance Stroll, og herefter raslede han tilbage. Magnussen endte med at blive nummer 16.

Karakterne til Magnussen

- Slået af Schumacher i kvalifikationen, hvor hans radio ikke virkede og derfor ikke kunne udføre Haas' foretrukne plan. Blev overhalet af sin teamkollega endnu en gang efter at være blevet vinket forbi tidligt i løbet, fik en advarsel for at slingre og ramte Stroll to gange, da de kæmpede efter genstarten. Straffet for at køre sammen med Aston Martin-bilen i sving 11, men havde en beskadiget frontvinge fra deres første sammenstød.

- Et radioproblem kostede ham kvalifikation til Q2. Magnussen kæmpede sig frem i feltet og havde point i sigte trods en beskadiget frontvinge. Men så tog han en chance ved at få nye dæk på under safety car-perioden. Han spillede højt spil.

- Det var en blandet dag for Magnussen, der lå i den bagerste del af de pointgivende placeringer, inden han raslede tilbage efter flere hændelser på de sidste omgange. Magnussen var foran Schumacher i store dele af løbet, men var tvunget til at lade tyskeren køre forbi, fordi han havde bedre fart.

- Tidligt i løbet så tingene lovende ud for Haas og særligt Magnussen, indtil han blev overhalet af Schumacher på 35. omgang. Et point eller to var stadig inden for rækkevidde, da han filtrede sig sammen med Stroll i sving 2 og var tvunget til at udgå på sidste omgang.

- Den eneste kører i feltet til at foretage tre pitstop. Kevin Magnussen holdt sin fart fra kvalifikationen til at slutte som nummer 16, præcis hvor han startede. Kontakt med Stroll gjorde det næsten til et langt værre optrin, men han kom over målstregen til sidst.

- Virkeligheden er ved at vende tilbage for Kevin Magnussen efter de første dage af hans drømmecomeback til Formel 1.

Miamis grandprix var det andet grandprix i denne sæson, hvor Kevin Magnussen ikke hentede VM-point.

Han er dog stadig på 10.-pladsen i kørermesterskabet.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing110p
2Scuderia Ferrari104p
3Oracle Red Bull Racing85p
4Mercedes-AMG Petronas F1 Team74p
5Scuderia Ferrari65p

Haas en af taberne

Heller ikke Magnussens teamkollega, Mick Schumacher, formåede at score point på Miami International Autodrome.

Tyskeren lå ellers på 9.-pladsen med få omgange tilbage, men så kolliderede han med sin landsmand Sebastian Vettel.

Schumacher sluttede grandprixet som nummer 15.

Den skuffende weekend for Haas har fået Formel 1 til at udpege teamet som en af taberne fra grandprixet i Miami.

Sæsonens næste Formel 1-grandprix køres i Barcelona 22. maj.