Formel 1

Magnussen afslører problemer efter god kvalifikation

Kevin Magnussen var glad for sin kvalifikation, der gav han en startplads som nummer otte i grandprixet søndag.

Kevin Magnussen var igen med i det fine Formel 1-selskab, da der blev kørt kvalifikation inden grandprixet i Catalonien.

Danskeren sluttede på ottendepladsen, og det skete på trods af problemer med Haas-raceren, fortæller han efter løbet.

- Jeg er rigtig glad, men jeg havde lidt problemer med DRS'en hele vejen igennem tidtagningen. Så der var mere omgangstid i den (raceren, red.), men DRS'en ville ikke åbne, siger Magnussen til 3+.

- Det kunne have været bedre, så det er svært at være helt oppe at køre over P8 (ottendepladsen, red.). Men det er superfedt, at vi har den fart i bilen.

Han runder af med at sige, at han glæder sig til grandprixet søndag, hvor "den skal have en over nakken" med point til følge.

DRS står for Drag Reduction System, der lader køreren ændre på bagvingens indstillinger fra rattet, så den både kan være åben eller lukket. Man kører hurtigere, når bagvinden er åben, så luften kan strømme igennem. Men Magnussen kunne altså ikke åbne sin.

Forud for grandprixet søndag ligger danskeren på tiendepladsen i VM-stillingen med 15 point efter fem løb.

Topkørerne havde problemer

Charles Leclercs kvalifikation så kortvarigt ud til at være i fare, da han i Q3 - tredje del kvalifikationen - mistede kontrollen i et sving og efterfølgende blev sendt i pitten.

Efter et hurtigt tjek var Leclerc dog klar igen og blev sendt tilbage på banen, hvor han snuppede førstepladsen fra Verstappen.

Mens Verstappen gerne ville have genvundet sin position, måtte hollænderen give fortabt efter motorproblemer.

Konstruktør

Konstruktør
RankHoldPoint
1759p
2554p
3515p
4173p
5159p