Formel 1

Hamilton truet med sanktioner - slipper for straf for nu

Lewis Hamilton nægter at tage flere af sine smykker af. Og nu er undtagelsensperioden blevet forlænget.

De skinner og brillerer i solens bagende stråler i den eksklusive by Monaco.

Lewis Hamiltons smykker har været et stort samtaleemne i Formel 1 i de seneste uger – og i centrum er en regel fra det international motorsportsforbund, FIA, der forbyder at bære smykker i bilerne under racerløb.

Hamilton fik to uger til at fjerne sine smykker, men har nægtet indtil videre. Undtagelsesperioden udløb efter løbet i Catalonien, og derfor kunne Lewis Hamilton formentlig se frem til en straf i Monaco. Men nu har FIA meddelt, at de har forlænget perioden indtil slutningen af juni, så Hamilton fortsat kan bære smykker under løbene i Aserbajdsjan og Canada.

- Jeg føler, at det bliver brugt for meget energi og tid på dette. Jeg har sagt det, jeg føler, og det er ikke mit fokus i denne weekend, sagde Hamilton inden træningerne i Monaco ifølge Pitpass.

Alligevel havde Hamilton lidt på hjerte.

- Jeg har taget mine øreringe ud, hver gang jeg har været i bilen, og det vil jeg fortsætte med. Næsepiercingen her ikke et problem i øjeblikket.

- Hvorfor er det et problem nu?

Det er endnu uklart, hvad straffen bliver, hvis en kører bryder reglerne om smykker i bilen, når undtagelsesperioden er slut.

Lewis Hamilton har tidligere sagt, at han mener, at det bør være muligt for kørerne at skrive under på, at de selv tager ansvaret, hvis smykkerne er skyld i, at de kommer til skade under et løb.

- Vi har gået med smykker igennem hele vores karrierer i Formel 1. Det har ikke været et problem tidligere, og det er ingen grund til, at det bliver det nu, siger Hamilton.

Til Miamis grandprix tidligere på måneden protesterede Lewis Hamilton mod reglerne, da han til et pressemøde dukkede op med adskillige smykker som ure, ringe og halskæder.

Her gjorde den britiske Mercedes-kører det klart, at han ikke har tænkt sig at efterleve den udskældte regel.

Lørdag er der kvalifikation for Hamilton og resten Formel 1-feltet, hvorefter grandprixet køres søndag.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing258p
2Scuderia Ferrari178p
3Oracle Red Bull Racing173p
4Mercedes-AMG Petronas F1 Team158p
5Scuderia Ferrari156p