Formel 1

- Det er den vigtigste lørdag på hele året, siger Magnussen

Kevin Magnussen ser frem til lørdagens kvalifikation til Monacos Grand Prix, hvor præstationen "skal sidde lige i skabet".

Gaderne er smalle, bilerne er mange, og presset er stort. Monacos Grand Prix har det hele.

Eller... næsten det hele. For de smalle gader betyder, at det er utroligt svært at overhale. Derfor handler det om at starte så langt fremme som muligt, når søndagens ikoniske Formel 1-løb sættes i gang.

Startpladserne fordeles i lørdagens kvalifikationen, og derfor er lørdagens kval langt mere afgørende end normalt.

- Lørdagen er vanvittigt vigtig. Det er den vigtigste lørdag på hele året. Den skal sidde lige i skabet, for man skal bare have en god startplacering. Den der omgang skal bare sidde lige i skabet, siger Kevin Magnussen til TV3 Sport.

Haas-danskeren fortæller samtidig, at man må presse sig selv og bilen ekstra, end man gør andre steder, da kvallen er så vigtig.

Overrasket over bump

Fredag var Magnussen og de andre kørere ude og teste formen af på banen til de første to træninger.

Her blev danskeren mindet om, hvor svær en bane, det er, og så fik han sig også en overraskelse.

- Det er hårdt. Monaco er blevet en endnu større udfordring, virker det til. Der er alle de her mange bump i vejen, som jeg ikke vidste var der. Dem mærker man nu, siger danskeren til Haas' hjemmeside.

Magnussen forklarer videre, at bilen ryster så meget på vej mod de forskellige sving, at man mister grebet i bagenden af bilen, når man rammer bumpene.

- Det er virkelig intenst og fedt. Men det er hårdt. Det er en smal bane - det vidste vi allerede - og det er det samme hvert år. Du er nødt til at gøre rigtig meget for ikke at komme i vejen for de andre, fordi det er virkelig svært derude, siger han.

Magnussen endte som henholdsvis nummer 14 og 11 i de to træninger fredag.

Kevin Magnussen er nummer ti i VM-stillingen med 15 point.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing258p
2Scuderia Ferrari178p
3Oracle Red Bull Racing173p
4Mercedes-AMG Petronas F1 Team158p
5Scuderia Ferrari156p