Formel 1

Magnussen og teamet uenige i kvalen

Kevin Magnussen og Haas-teamet var ikke enige om strategien efter et rødt flag i Q2, og det kostede dyrt for danskeren.

Kevin Magnussen og hans fans havde sat næsen op efter en top-10-startplacering i Monaco, men sådan skulle det ikke gå.

Magnussen blev bare nummer 13 i kvalifikationen til Monacos Formel 1-grandprix, der køres søndag, og efter kvalifikationen forklarede danskeren, at uenighed mellem ham og teamet var skyld i det skuffende resultat i kvalifikationen.

- Det var bare for rodet. Der var de røde flag (afbrydelser, red.), og vi fik ikke styr på, hvad vi skulle. Vi var ikke enige om, hvad vi var i gang med, så det var op ad bakke. Men sådan er det. Vi er 13'er, det er ikke så langt fra pointene. Der kan ske meget, siger Kevin Magnussen til TV3 Sport.

0,4 sekunder fra Q3

Den smule panik i Haas-teamet udbrød, da det røde flag kom med 2 minutter og 25 sekunder tilbage af anden kvalifikationsrunde, Q2.

Da kvalifikationsrunden blev genoptaget, kørte Magnussen to opvarmningsomgange, inden han satte sit sidste forsøg ind.

På den flyvende omgang var danskeren udfordret en smule af trafik, og han krydsede målstregen i tiden 1:12.921. Det var 0,4 sekunder langsommere end Esteban Ocon, der snuppede den sidste plads videre til tredje og sidste kvalifikationsrunde, Q3.

Leclerc tog poleposition

Forud for kvalifikationen lørdag havde Magnussen kaldt lørdagen for den vigtigste lørdag hele året, fordi startplaceringen i Monaco er så afgørende. Det skyldes, at det normalt er besværligt at overhale på den smalle bane i fyrstedømmet og derfor en fordel at starte så langt fremme som muligt.

Ferraris Charles Leclerc var hurtigst i kvalifikationen og starter dermed i poleposition på hjemmebane. Lige bag monegaskeren holder Carlos Sainz, også Ferrari, og så Red Bulls Sergio Perez.

Formel 1-grandprixet i Monaco er sæsonens syvende.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing175p
2Oracle Red Bull Racing129p
3Scuderia Ferrari126p
4Mercedes-AMG Petronas F1 Team111p
5Scuderia Ferrari102p