Formel 1

Schumacher forklarer voldsomt uheld

Et sammenstød med barrieren sendte Mick Schumacher ud af Monacos grandprix.

Efter 28 omgange gik det galt. Mick Schumachers Haas-racer skred ud, gled en gang fra side til side, og så bragede den ellers ind i barrieren i høj fart.

Bilen blev revet midt over, og stumperne fløj til alle sider. Monacos grandprix var slut for Mick Schumacher, der heldigvis selv kunne forlade bilen med det samme.

Alt dette var tydeligt for enhver. Men hvad der helt konkret lå til grund for det pludselige uheld, var noget sværere at blive klog på.

Nu forsøger hovedpersonen selv at give et svar.

- Jeg kom desværre en smule for langt ud, formentlig omkring ti centimeter til sidst, og det er nok til at miste al det greb, man troede, man havde. Resultatet af det så vi i dag, siger Mick Schumacher til Haas' hjemmeside.

Samme sted fortæller han, at han har det fint, selvom han naturligvis er ærgerlig over udfaldet.

- Jeg er okay, men det er virkelig irriterende. Med hensyn til farten var vi godt med, og det handlede bare om at holde sig på banen. Det formåede jeg desværre ikke, siger Schumacher.

En skuffende dag

Schumacher forlod løbet efter 28 omgange, men allerede 7 runder tidligere havde Magnussen vinket farvel til grandprixet, da han havde problemer med sin racer.

Derfor er Haas-teamchef Günther Steiner heller ikke just glad for søndagens resultat.

- Det var en skuffende dag i dag. Kevins bil var virkelig hurtig, og vi ventede bare på muligheden for at passere Bottas ved pitstoppet. Han kunne nemt følge med ham.

- Med Mick så vi tydeligt, hvad der skete. Det er ikke særligt tilfredsstillende med endnu et stort uheld, siger Steiner.

Schumacher kørte også galt i grandprixet i Saudi Arabien tidligere på sæsonen.