Formel 1

Smerteramt Hamilton bad til, at løbet ville slutte

Lewis Hamilton blev nummer fire i grandprixet i Baku, men det var en lang og smertefuld vej til pointene.

Han parkerede sin racer, men der gik lidt tid, før han steg ud af den.

Mercedes’ Lewis Hamilton havde så ondt i ryggen efter grandprixet i Aserbajdsjan, at det slet ikke kunne beskrives. Problemerne stammer fra racerens hoppende bevægelser, som Mercedes har kæmpet med i løbet af sæsonen.

Det var det mest smertefulde, jeg nogensinde har oplevet

Lewis Hamilton

Men søndag steg smerterne lige en ekstra grad hos briten.

- Jeg bed tænderne sammen for at komme igennem smerterne og kørte bare på adrenalinen, siger Lewis Hamilton til Sky Sports.

Briten kom i mål på fjerdepladsen og sikrede 12 point til VM-stillingen, hvor han nu er nummer seks. Det luner dog kun en smule, når han ser tilbage på oplevelsen.

- Jeg kan ikke beskrive den smerte, jeg har oplevet – især på langsiderne. I sidste ende bad jeg bare til, at det ville slutte.

Er bekymret, hver gang han skal i raceren

Racerens hoppende bevægelser kaldes porpoising på engelsk. Fænomenet er taget til i denne sæson, efter der er kommet nye regler i forhold til racernes aerodynamik, der får bilerne til at hoppe.

Stort set alle teams har haft problemer, men mest udbredt har det været hos Mercedes.

- Det var det mest smertefulde, jeg nogensinde har oplevet. Det var det hårdeste løb, jeg nogensinde har kørt. Jeg er bekymret, hver gang vi skal tilbage i bilerne. Der var en masse momenter, hvor jeg ikke vidste, om jeg ville klare det, siger Hamilton.

Den syvdobbelte Formel 1-verdensmester var i så store smerter, at teamchef Toto Wolff nu melder ham tvivlsom til det kommende grandprix i Canada.

- De her problemer går direkte ind i rygraden, og det kan få konsekvenser. Han har det ikke godt, og vi er nødt til at finde på løsninger, siger Toto Wolff til Sky Sports.

Grandprixet i Canada køres i den kommende weekend med træning fredag, kvalifikationen lørdag og grandprix søndag.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing175p
2Oracle Red Bull Racing129p
3Scuderia Ferrari126p
4Mercedes-AMG Petronas F1 Team111p
5Scuderia Ferrari102p