Formel 1

- Latterligt, siger Magnussen efter skuffende løb

En ødelagt frontvinge endte med at koste dyrt for Kevin Magnussen, der sluttede sidst i grandprixet i Canada.

Kevin Magnussen startede som 5'er, men han sluttede det hele som nummer 17 i Canadas grandprix.

Danskeren var tydeligvis utilfreds efter løbet, hvor to ting var i fokus.

Først og fremmest blev han tvunget i pitten tidligt, da han havde en beskadiget vinge. Magnussen holdt dog flot fast i sin placering, hvorfor han ærgrer sig over beslutningen.

- Vi rammer hinanden en smule. Jeg ved ikke, hvorfor FIA ser det som farligt. Bilen kørte stadig perfekt. Det er noget nyt, at man ikke må have skrammer på sin frontvinge. Det er irriterende med de her udsving. Det er ret unormalt, man skal pitte på grund af en lille skramme. Latterligt, men sådan er det åbenbart, siger Magnussen til TV3+.

Senere i løbet var der endnu en beslutning, der skabte undren, da Magnussen som en af de eneste ikke kørte i pit under en lang safetycar, og dermed gled han ned på sidstepladsen uden at kunne konkurrere på lige plan med sine rivaler.

Men hvorfor kørte Magnussen ikke i pit?

- Jeg ved det ikke. Jeg har ikke talt med teamet endnu. Jeg ved ikke, hvorfor vi ikke kørte ind, siger Magnussen til TV3+.

Skabte undren

Efter den omtalte safetycar gled Magnussen ned fra 12.-pladsen til sidstepladsen, hvor han sluttede løbet, fordi de omkringliggende konkurrenter havde fået nye dæk til at køre de resterende runder.

En beslutning, der også undrede TV 2 SPORTs motorsportsreporter Jacob Hammerholt.

- Det er umuligt for Kevin at holde tempo mod konkurrenter, der er på markant friskere dæk. Igen - meget mærkværdig beslutning af Haas ikke at hive Kevin i pit under safetycar.

- Så havde han haft friske dæk til at forsvare sig med og måske endda angribe for at komme i top-10. Nu kommer vi kun til se Magnussen gå én vej: Bagud i feltet, lød det fra Hammerholt i TV 2 SPORTs liveblog.

Løbet blev vundet af Max Verstappen foran Carlos Sainz og Lewis Hamilton.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing181p
2Oracle Red Bull Racing147p
3Scuderia Ferrari138p
4Scuderia Ferrari127p
5Mercedes-AMG Petronas F1 Team111p