Formel 1

Russer tordner igen - hiver Magnussens hold i retten

Nikita Mazepin har nu valgt at hive Haas i retten, efter han blev fyret i marts.

Mere end tre måneder er gået, siden Nikita Mazepins kontrakt med Formel 1-holdet Haas blev revet over.

Russeren, der blev fyret grundet fædrelandets invasion af Ukraine, har flere gange ytret sin utilfredshed over det amerikanske hold, og nu kommer han igen med skarp kritik, mens han også retter et betalingskrav.

- Da min kontrakt blev revet over, havde Haas en lønrestance for det her år, og den har de stadig ikke betalt.

- Jeg ser det sådan, at arbejdsgiveren i det mindste skal kompensere lønnen indtil opsigelsesøjeblikket og formentlig betale en fratrædelsesgodtgørelse. Og når hele verden sparker dig et sted, er det sandsynligvis forkert. Men det er bare min mening, siger Mazepin ifølge Planet F1.

I forbindelse med fyringen af Nikita Mazepin besluttede Haas også at droppe samarbejdet med navnesponsoren Uralkali, der er ejet af Mazepins far, Dmitry Mazepin.

Har hevet Haas i retten

Uralkali krævede umiddelbart efter at få tilbagebetalt et beløb svarende til 89 millioner kroner i sponsorpenge, som virksomheden havde betalt forud. Det krav blev straks afvist af Haas.

Nikita Mazepin forklarer nu, at hans egen sag ikke har noget at gøre med sagen mellem Haas og Uralkali. Derfor har han nu valgt at gå rettens vej for at få en løsning på problemet.

- Du er nødt til at forstå, at der er tale om to uafhængige kontrakter. Bruddet med navnesponsoren havde ikke nogen direkte indflydelse på min fremtid på holdet.

- De lavede to forskellige beslutninger. Jeg har ikke set mine penge, og derfor tager vi sagen i retten. Det er min personlige historie. Dokumenterne er allerede afleveret til retten, siger Nikita Mazepin.

Nikita Mazepin nåede at køre én sæson i Formel 1, hvor han ikke formåede at køre sig til point.

Da den 23-årige russer blev afskediget, gik der ikke mange dage, før Haas annoncerede, at danske Kevin Magnussen ville vende tilbage til holdet.