Hamilton rystet over tilskuerjubel efter uheld

Lewis Hamilton langer ud efter Formel 1-fans, som brød ud i jubel, da han kørte galt i kvalifikation.

Den britiske Formel 1-kører Lewis Hamilton er rystet over at høre tilskuere juble, da han lørdag kørte galt i kvalifikationen til Østrigs Formel 1-grandprix.

Uheldet skete tæt på tribuner, der var fyldt med fans af hollænderen Max Verstappen, som er forsvarende verdensmester i motorsportens kongeklasse og også har taget føringen i den samlede stilling i denne sæson.

- Jeg gik gennem en masse ting i det uheld, men at høre (folk juble, red.) bagefter er ikke noget, jeg kan acceptere. Uanset hvad, siger den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton til BBC.

- En kører kunne være kommet på hospitalet. Er det noget, du vil juble over, spørger han retorisk.

- Det er simpelthen rystende, at folk kan finde på at gøre det i betragtning af, hvor farlig vores sport er. Jeg er taknemmelig for, at jeg ikke kom på hospitalet, og at jeg ikke kom alvorligt til skade, siger englænderen.

Hamilton starter som nummer otte

Hændelsen betød, at Hamilton sluttede som nummer ti i kvalifikationen.

Efter en straf til Red Bulls Sergio Perez startede Hamilton som nummer ni i lørdagens sprintløb. Her opnåede han en ottendeplads, som også er hans startplacering i søndagens grandprix på Red Bull Ring.

Hamilton er på sjettepladsen i den samlede stilling efter sæsonens foreløbige løb med 94 point. Red Bull-teamets to kørere fører. Max Verstappen har 189 point, mens holdkammeraten Sergio Perez har 151 point.

Den danske Haas-kører Kevin Magnussen er nummer 11 med 18 point.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing400p
2Oracle Red Bull Racing223p
3Mercedes-AMG Petronas F1 Team190p
4Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team174p
5Scuderia Ferrari150p