Formel 1

Kevin Magnussen taber to kilo i sydfransk svedekasse

Kevin Magnussen leverede fredag en fin anden træning op til et fransk grandprix, der ligner en hed omgang.

Med temperaturer på mere end 30 grader i sydfranske Le Castellet kommer Formel 1-kørerne i denne weekend til at have det mere end almindeligt varmt, når de er klemt ned i deres biler.

Det mærkede danske Kevin Magnussen allerede i løbet af fredagens to træninger.

- Det er super varmt i denne weekend. Jeg sveder sindssygt meget. Jeg tabte mig to kilo fra P1 til P2, på trods af jeg spiste frokost ind i mellem.

- Det er bare super varmt, så det er vigtigt at få drukket en masse og holde temperaturen så langt nede som muligt, siger Magnussen til TV3 Sport.

Magnussen satte den 17. bedste tid i første træning, hvilket blev forbedret klart i anden træning, hvor kun syv kørere var hurtigere.

- Det så ikke så godt ud i P1, men så lavede vi nogle ændringer og fandt noget fart, så P2 så noget bedre ud, siger danskeren.

Ferrari med fart på

Magnussens tyske teamkammerat hos Haas, Mick Schumacher, blev nummer 16 og 19 i fredagens træninger.

Red Bulls' Max Verstappen, der fører VM-stillingen, blev henholdsvis nummer tre og to i træningerne, hvor Ferrari var hurtigst.

Carlos Sainz og Charles Leclerc tog hver en "sejr" i træningerne.

- Vi har farten i bilen, og hvis vi fokuserer på os selv og gør det okay, er jeg sikker på, at vi kommer til at kæmpe om sejren, siger Leclerc ifølge AFP.

Efter seks grandprixer i træk med sejre til Red Bull - fem til Verstappen og en til Sergio Perez - har Ferrari slået tilbage på det seneste.

Først vandt Carlos Sainz det britiske grandprix, og for to uger siden vandt Charles Leclerc i Østrig.

I VM-stillingen har Verstappen 208 point, mens Leclerc og Sainz har henholdsvis 170 og 133 point.

Lørdagens kvalifikation bliver sat i gang klokken 16.