Formel 1

Haas opgraderer Magnussens racer: - Bilen bliver meget anderledes

Kevin Magnussens Formel 1-bil har fået en opgradering, men det giver ikke nødvendigvis øjeblikkeligt afkast.

Det bliver i en fornyet Haas-racer, når Kevin Magnussen i denne weekend giver sig i kast med Hungaroring-banen i Ungarns Formel 1-grandprix.

Danskerens bil er således for første gang i sæsonen blevet opgraderet med nye dele, der gerne skulle gøre den hurtigere.

Magnussen regner dog ikke med, at det nødvendigvis vil være tilfældet allerede denne weekend.

- Det er meget sjældent "plug and play", når man introducerer de her opgraderinger, siger Magnussen.

- Det kræver tit, at man lige tager et skridt tilbage for at kunne tage to skridt frem. Bilen bliver meget anderledes, og man er lidt på dybt vand og arbejder lidt i blinde til at starte med, og så får man opbygget en viden omkring bilen, som gør, at man kan få mere ud af bilens potentiale.

- Så det tager tid. Det er ikke sikkert, at det vil give ret meget i denne weekend. Det kan godt være, det tager lidt tid, og vi så derefter vil få mere ud af det.

Har ventet længe

Haas er et af de hold, der har ventet længst med at komme med opgraderinger i indeværende sæson, og de vil i første omgang også kun blive installeret på Magnussens bil.

På billeder fra Haas-garagen torsdag fremgår det, at bilens karosseri blandt andet har ændret form siden sidste løb, så den nu minder meget om Ferraris racere. Det er ikke en tilfældighed.

Ferrari, der leverer motorer til Haas, har været blandt de hurtigste i år, og Haas' holdchef, Günther Steiner, erkender da også, at man har skelet til, hvordan samarbejdspartnerens biler ser ud.

- Hvis du kopierer, så kopierer du de bedste, og det er lige nu Ferrari og Red Bull. Vi har samme motor som Ferrari, vi har den samme gearkasse, og vi har samme hjulophæng. De vinder løb. Hvorfor kopiere andre?, siger Steiner til Ekstra Bladet.

Efter Ungarns grandprix går Formel 1 på en fire uger lang sommerpause. Efter den vil Kevin Magnussens holdkammerat, Mick Schumacher, også få glæde af Haas' opgraderinger.

Magnussen og Schumacher har indtil videre skrabet henholdsvis 22 og 11 VM-point sammen i sæsonens første 12 løb. Det rækker til en 11.- og 15.-plads i den samlede stilling.