Magnussen skuffer i kvalifikationen

På trods af en opdateret bil endte Kevin Magnussen som nummer 13 i kvalifikationen til Ungarns Formel 1-løb.

Kevin Magnussen skal forbi flere biler, hvis han skal have VM-point i søndagens Formel 1-grandprix i Ungarn.

Lørdag endte danskeren således på en 13.-plads i kvalifikationen. Magnussen har ellers til denne weekend fået opgraderet sin Haas-racer med adskillige nye dele, men det lader altså ikke til at have kastet noget af sig i første omgang.

Magnussens holdkammerat, Mick Schumacher, som ikke har fået sin bil opgraderet endnu, endte på 15.-pladsen i kvalifikationen.

- Man vil altid gerne nå til Q3 (sidste kvalifikationsrunde, red), og det var ikke en af vores bedste kvalifikationer, men det lader til, at vi i denne weekend har været lidt mindre konkurrencedygtige, siger Magnussen i en pressemeddelelse fra Haas.

- Fra 13.-pladsen tror jeg godt, vi kan kæmpe om point. Farten har set fin ud på de lange stræk (i træningerne, red.).

Problemer hos Verstappen

I en usædvanlig dårlig kvalifikation for Red Bull-holdet endte den forsvarende verdensmester Max Verstappen som tier efter at have haft motorproblemer i Q3. Verstappens holdkammerat, Sergio Perez, blev nummer 11 efter at være røget ud i Q2.

George Russell tog i sin Mercedes sin første pole position i karrieren foran Ferrari-duoen Carlos Sainz og Charles Leclerc. Den danske Le Mans-legende Tom Kristensen overrakte efter kvalifikationen pole position-trofæet til Russell.

Magnussen gik videre fra første kvalifikationsrunde, Q1, hvor fem skulle sorteres fra, med 12.-bedste tid. Mick Schumacher sneg sig lige nøjagtigt videre med 14.-bedste tid.

I Q2 begyndte det dog at se svært ud for Haas-racerne. Hverken Magnussen eller Schumacher lå på noget tidspunkt til at kunne gå videre, og sådan gik det altså heller ikke.

Max Verstappen fører VM-stillingen med 63 point ned til Charles Leclerc, der søndag har gode muligheder for at hale ind på rivalen.

Søndagens løb, der er det sidste inden en fire uger lang sommerpause i Formel 1, går i gang klokken 15. Efter Ungarns grandprix resterer der ni løb i 2022-sæsonen.