Formel 1

Alonso overtager stjernes sæde

Fernando Alonso bytter næste år Alpine ud med Aston Martin i Formel 1. Han har fået en flerårig aftale.

Det bliver den tidligere Formel 1-verdensmester Fernando Alonso, der fra 2023-sæsonen overtager Sebastian Vettels sæde i Aston Martins Formel 1-racer, når tyskeren går på Formel 1-pension.

Mandag meddeler Aston Martin, at Fernando Alonso har indgået en flerårig aftale med holdet uden at præcisere kontraktlængden nærmere.

41-årige Alonso er blandt de mest rutinerede kørere i motorsportens kongeklasse, hvor han debuterede i 2001. Aktuelt kører han for Alpine. Tidligere har han også kørt for Minardi, Renault, McLaren og Ferrari.

Alonso er sulten

Han ser frem til at køre for Aston Martin.

- Jeg har fået en virkelig spændende mulighed, og jeg er taknemmelig for den tillid, som holdet viser mig. Jeg er stadigvæk sulten og har en ambition om at køre med helt fremme.

- Jeg ønsker også at være en del af et hold, som ønsker at udvikle sig og opnå gode resultater, siger Alonso.

I efteråret ventes han at slå Kimi Räikkönens rekord for flest Formel 1-starter i karrieren. Alonso mangler tre starter for at tangere rekorden.

Alonso blev verdensmester i 2005 og 2006.

Holdchef glæder sig

Hans store erfaring skal gavne hele Aston Martin-holdet. Det siger holdchef Mike Krack.

- Jeg oplevede stor begejstring blandt vores ingeniører og i resten af organisationen, da de hørte om muligheden for at arbejde sammen med Fernando Alonso.

- Stort set alle kan lære noget af en med så stor erfaring. Vi er sikre på, at han vil inspirere alle til at løfte sig, og han vil kun øge energien på holdet.

- Vi er i gang med at skabe en vinderorganisation, og det er åbenlyst, at Fernando vil være med til accelerere den proces, siger Mike Krack.