Formel 1

Verstappen fordømmer egne fans efter kontroversiel video

Max Verstappen tager afstand fra de fans, der under Ungarns Grandprix brændte Lewis Hamilton-merchandise af og postede det på sociale medier.

Max Verstappen er måske den mest populære nuværende Formel-1 kører.

Rundt i hele verden møder den forsvarende verdensmester ekstrem opbakning fra "Den Orange Hær", der følger hollænderen i tykt og tyndt.

Men under weekendens grandprix i Ungarn, som Verstappen vandt, begyndte videoer at florere på nettet, hvor en række fra "Den Orange Hær" brændte Lewis Hamilton-merchandise af. Og sådan noget gider Verstappen ikke.

- Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, og jeg tager afstand fra de individer, for det er bare usmageligt.

- Overordnet set jubler størstedelen af fansene en masse gennem løbet, også når kørere skal på podiet, og jeg synes, det er sådan, det skal være. Men videoen/videoerne med afbrændingen af merchandise finder jeg bare usmagelig, fortalte Verstappen på pressemødet efter grandprixet søndag ifølge Reuters.

Uheldige episoder på hjemmebane

Weekendens episode kommer i kølvandet på flere uheldige sager fra Østrigs Grandprix, Red Bulls hjemmebane, tilbage i juli, hvor fulde mænd chikanerede kvindelige fans.

Samme weekend var der også flere tilfælde af homofobiske- og racistiske tilråb fra tribunerne, der primært var pakket med Verstappen-supportere fra "Den Orange Hær".

Det fik hele Formel 1-feltet til at igangsætte en "Drive it Out"-kampagne, der har til formål at igangsætte et større fokus på ordentlig adfærd og respekt.

Det næste grandprix er i slutningen af august, og det køres i Belgien, hvor Verstappen er født. Også her vil den forsvarende verdensmester formentlig blive mødt af tusinder af fans, der vil støtte hollænderen.