Formel 1

Formel 1-kører gør grin med konkurrents bizarre situation

Alexander Albon har forlænget med Williams-teamet og bruger lejligheden til at stikke lidt til Alpine og Oscar Piastri.

En bizar situation fik Formel 1-fans til at løfte på øjenbrynene tirsdag aften.

Der skrev den forsvarende Formel 2-vinder og reservekører for Alpine, Oscar Piastri, at han ikke skal køre for teamet i 2023. Den udmelding kom bare få timer efter, at Alpine ellers havde offentliggjort det modsatte.

En akavet situation, der ikke gav nogen vindere. Der er kun tabere, og situationen er så bizar, at den faktisk er sjov. Det synes Alexander Albon fra Williams Racing i hvert fald. For da han offentliggjorde sin forlængelse med Williams onsdag, var det samtidig med en lille stikpille til Piastri og Alpine.

- Jeg kan forstå, at Williams Racing – med min tilladelse – har udsendt en pressemeddelelse om, at jeg skal køre for dem næste år. Dette er rigtigt, og jeg har underskrevet en kontrakt med Williams for 2023. Jeg skal køre for Williams næste år, skriver Albon på Twitter.

Og det er en direkte omskrivning af Oscar Piastris udmelding på samme sociale medie tirsdag aften, der lød sådan her:

- Jeg kan forstå, at Alpine F1 – uden min tilladelse – har udsendt en pressemeddelelse om, at jeg skal køre for dem næste år. Det er forkert, og jeg har ikke underskrevet en kontrakt med Alpine for 2023. Jeg skal ikke køre for Alpine næste år, skrev han.

Sagen er langt fra afgjort

Selvom Oscar Piastri afviser at køre for Alpine, er sagen dog langt fra slut.

Teamchefen Otmar Szafnauer insisterer på, at australieren er forpligtet i forbindelse med sin kontrakt og rolle som reservekører for Alpine til at køre for holdet næste år.

- Han har kontraktlige forpligtelser over for os, og det har vi også over for ham. Vi har overholdt de aftaler hele året, og de løber også i 2023 og muligvis også i 2024, siger teamchefen ifølge Autosport.

Piastri skulle eftersignende have set sig lun på et sæde hos McLaren i stedet, der måske bliver ledigt, så sagaen er langt fra slut.