Formel 1

Hamilton taler ud om episode, der fik ham til at overveje karrierestop

Et karrierestop var med i overvejelserne, efter Lewis Hamilton takket være en række kontroversielle beslutninger, missede VM-guldet sidste år.

Lewis Hamilton var skuffet, da han havde kørt sæsonens sidste løb i 2021. Rigtig skuffet.

Og det var ikke over sig selv.

Det var et af de hårdeste øjeblikke, jeg havde haft i lang, lang tid

Lewis Hamilton

Skuffelsen var i stedet rettet mod de mennesker, der traf en række kontroversielle beslutninger, som på de sidste omgange af grandprixet i Abu Dhabi førte til, at verdensmesterskabet havnede i favnen på rivalen Max Verstappen.

I et længere interview med magasinet Vanity Fair har 37-årige Lewis Hamilton nu forsøgt at forklare, hvad han oplevede.

- Jeg ved ikke, om jeg kan sætte ord på de følelser, jeg havde. Jeg kan bare huske, at jeg sad der med en vantro følelse.

- Jeg indså, at jeg var nødt til at løsne bæltet. Jeg var nødt til at komme ud. Jeg var nødt til at klatre ud af bilen. Jeg var nødt til at finde styrken, men jeg havde ingen. Det var et af de hårdeste øjeblikke, jeg havde haft i lang, lang tid, siger Lewis Hamilton.

Forinden havde udspillet sig en yderst dramatisk sæsonafslutning på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Hvis Hamilton sluttede foran Verstappen, ville briten blive verdensmester. Hvis Verstappen vandt over Hamilton, ville VM-trofæet gå til hollænderen.

Overvejede karrierestop

Længe så det ud til, at det skulle gå Hamiltons vej for ottende gang i karrieren, men på de allersidste omgange ændrede alt sig.

Løbsledelsen traf en række beslutninger under en periode med safetycar, som Max Verstappen nød godt af. Da løbet med én omgang tilbage blev givet frit, var situationen pludselig den, at hollænderen lå lige efter Hamilton med helt friske dæk på bilen.

Verstappen havde ingen problemer med at sætte overhalingen ind og sikre sig karrierens første verdensmesterskab.

I ugerne efter den kontroversielle sæsonafslutning holdt Lewis Hamilton en lang pause fra de sociale medier, og rygterne om et muligt karrierestop florerede i et vildt tempo.

- Jeg vidste, hvad der var sket. Jeg vidste, hvilke beslutninger der var taget og hvorfor. Ja, jeg vidste, at der var noget, der ikke var rigtigt. Jeg overvejede helt sikkert, om jeg ville fortsætte.

Lewis Hamilton besluttede sig for at tage endnu en sæson, hvor han dog har haft mere end svært ved at følge med Max Verstappen i kampen om verdensmesterskabet.