Har ingen sympati for sin vragede holdkammerat

Norris prøver at fokusere på egen præstation og ikke holdkammeraternes, siger han inden weekendens grandprix.

Formel 1-køreren Lando Norris fra McLaren har ikke sympati for sin holdkammerat Daniel Ricciardo, efter at holdet har afbrudt samarbejdet med ham.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg mener ikke, at man bør have sympati for nogen kører, fordi de ikke har gjort det godt nok, sagde Norris til journalister i Belgien torsdag, inden at der fra søndag skal køres Formel 1.

- Folk kommer sikkert til at hade mig for at sige det.

Britiske Lando Norris sagde, at han fokuserer på sin egen præstation og ikke holdkammeratens.

- Det er ikke mit job at fokusere på en anden. Jeg er ikke træner. Jeg er her for at yde mit absolut bedste, og det er det.

- Sagen er også den, at hvis jeg ikke klarer mig godt i et par år, kan det også være slutningen på min Formel 1-karriere, sagde han.

Indtager en skuffende 12.-plads

Australske Ricciardos oprindelige aftale med McLaren løb til og med 2023, men parterne er blevet enige om at afbryde samarbejdet et år før tid.

Den rutinerede kører indtager i øjeblikket en skuffende 12.-plads i VM-stillingen med 19 point efter 13 grandprixer. Holdkammeraten Lando Norris har til sammenligning 76 point på syvendepladsen.

33-årige Ricciardo debuterede i motorsportens kongeklasse tilbage i 2011 og har sammenlagt vundet otte grandprixer.

Han havde stor succes tilbage i 2014 hos Red Bull, hvor det blev til tre sejre og en samlet tredjeplads i VM-stillingen.

De senere år har været knapt så succesfulde. I 2019 og 2020 kørte han for Renault, inden han blev hentet til McLaren på en treårig aftale.