Formel 1

Magnussen skuffer i kvalifikationen, men hjælpes frem af mange straffe

Kevin Magnussen blev kun nummer 18 i lørdagens kvalifikation, men kommer til at starte som 12'er søndag.

Kevin Magnussen havde lørdag en skuffende kvalifikation til det belgiske Formel 1-grandprix på Spa-banen.

Danskeren blev blot nummer 18 og røg dermed ud efter første kvalifikationsrunde.

Han kommer dog til at starte som nummer 12 og er dermed ikke langt fra top-10, der giver point til VM-stillingen.

Magnussen erkender, at han lavede et par kostbare fejl, men ser fortrøstningsfuldt frem mod søndag.

- På Spa-banen lader der til altid at være mange muligheder, så jeg ser som vanligt frem til det, siger han i en pressemeddelelse fra Haas.

Ferraris Carlos Sainz starter forrest med Red Bulls Sergio Perez ved siden af sig og Fernando Alonso og Lewis Hamilton i næste række.

Kvalifikationen var på forhånd indhyllet i usikkerhed, da hele syv kørere på grund af mekaniske udskiftninger stod til straf og starter længere tilbage, end deres kvalifikation berettiger dem til.

Det gælder blandt andre for VM-duellanterne Max Verstappen og Charles Leclerc samt Magnussens holdkammerat, Mick Schumacher, der klarede sig videre fra første kvalifikationsrunde og blev nummer 15.

Det satte sit præg på holdenes strategier i kvalifikationen, som Verstappen vandt foran Sainz og Perez, selv om hollænderen blot gennemførte i alt ni omgange i løbet af de tre kvalifikationsrunder.

Verstappen starter efter sin mekaniske justeringer søndag dog som nummer 15 lige foran Leclerc. Mick Schumacher starter bagest.

Søndagens grandprix, der går i gang klokken 15, er nummer 14 i sæsonen ud af 22.

Verstappen fører VM-stillingen med 258 point efterfulgt af Leclerc med 178 point og holdkammeraten Sergio Perez med 173 point. Magnussen er nummer 11 med 22 point.