Formel 1

Magnussen med skuffende kvalifikation

Kevin Magnussen sluttede næstsidst i Q1 på Monza, men rykker et par pladser frem grundet straffe til rivaler.

Haas' Formel 1-hold har det svært for tiden. Det blev understreget i kvalifikationen til søndagens grandprix på Monza, hvor Kevin Magnussen og Mick Schumacher sluttede sidst.

Danskeren havde fået en straf på 15 pladser på start-gridden på forhånd, men da tre andre kørere havde fået straffe, så de skal starte bagest, rykker Magnussen et par pladser frem.

Ni kørere i alt havde en straf på forhånd, men duellen om pole position kom ikke til at blive afgjort af straffe. Charles Leclerc var hurtigst og kørte sin Ferrari til forreste startposition.

Verdensmester og aktuel etter i VM-stillingen, Max Verstappen, sluttede toer, men han bliver rykket nogle startplaceringer tilbage, da han var blandt de ni forhåndsstraffede kørere.

Starter bag holdkammerat

De tre næste kørere havde også afventede straffe, og derfor bliver det George Russell i Mercedes, der trods en sjetteplads i kvalifikationen kommer til at starte som nummer to.

Kun Mick Schumacher var som bekendt dårligere end Magnussen. Så hvis ellers der ikke sker yderligere med straffe efter kvalifikationen, ser det ud til, at Kevin Magnussen skal starte som nummer 17.

Foran ham vil Mick Schumacher været placeret som nummer 16, da hans straf var mindre end de 15 pladser, mens Lewis Hamilton (Mercedes), Carlos Sainz (Ferrari) og Yuki Tsuounda (AlphaTauri) får de tre bageste pladser.

For de fleste af de straffede kørere handler det om, at de har skiftet dele på bilen, som er imod reglementet, hvorfor de får en straf på deres startplacering.