Formel 1

Hamilton straffet for næsepiercing

Lewis Hamiltons næsepiercing var tilbage under lørdagens kvalifikation inden grandprixet i Singapore, og det straffes han nu for.

En lille prik på tre millimeter koster nu Lewis Hamilton en bøde på 25.000 euro, der svarer 185.000 kroner.

Lewis Hamilton brød nemlig den omdiskuterede smykkeregel i Formel 1, der forbyder kørerne at børe smykker – på nær vielsesringe – under løbene. Dette lyttede Lewis Hamilton dog ikke til, da hans næsepiercing igen var synlig, og derfor må han og Mercedes-teamet punge ud. Det skriver BBC.

Det er vildt, at vi skal tale om noget, der er så småt

Lews Hamilton

Lewis Hamilton understreger dog, at næsepiercingen ikke var tilbage, fordi han ville lave et statement.

- Jeg fik en undtagelse i flere løb, så jeg kunne fjerne piercingen, fordi den er nærmest groet fast. Jeg fik så taget den ud, men i takt med at jeg har taget den ind og ud igen, fik jeg en infektion. Jeg fik blodige sår omkring næsen, og så gik jeg tilbage til lægen, siger Hamilton ifølge BBC.

- Jeg endte med at beholde næsepiercingen inde, så det kunne hele, og det går bedre nu.

Lewis Hamilton føler, at det er en regel, der er særligt målrettet ham, da han er den eneste, der bærer fremtrædende smykker i Formel 1.

- Det er vildt, at vi skal tale om noget, der er så småt. Men jeg er ved at være ret ligeglad med sagen, siger Hamilton.

Er stor modstander af reglen

Den syvdobbelte Formel 1-verdensmester fortæller, at en af begrundelserne for smykkereglen var, at metal udvikler varme, hvis du er i brand, og derfor kan smykker være farlige. Han forstår dog ikke, hvorfor det så ikke gælder lynlåsen i deres køredragt, deres selespænde og flere andre ting.

- Jeg ved det ikke. Det er ved at være ret fjollet, men forhåbentlig vil de (stewards, red.) være fornuftige. Stewards er der for at holde os sikre, men jeg føler ikke, at dette er et spørgsmål om sikkerhed, siger Hamilton.

Lewis Hamilton har været en modstander af reglen, lige fra da den kom til.

Til Miamis grandprix i maj protesterede briten mod reglerne, da han til et pressemøde dukkede op med adskillige smykker som ure, ringe og halskæder.

Mercedes og Lewis Hamilton har ikke haft den bedste sæson, da han er nummer seks i den samlede stilling. Søndag kan Red Bulls Max Verstappen blive verdensmester, og Hamilton kan ikke gøre andet end at se på.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing170p
2Oracle Red Bull Racing117p
3Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team99p
4Mercedes-AMG Petronas F1 Team87p
5Mercedes-AMG Petronas F1 Team65p