Formel 1

Ung dansker jubler over mulighed hos Mercedes

I denne sæson kører Frederik Vesti Formel 2, som er rugekasse for Formel 1. I 2020 og 2021 kørte han Formel 3, som er niveauet under.

Tirsdag 22. november bliver en helt speciel dag for det 20-årige racertalent Frederik Vesti.

Her sætter den unge dansker sig i Lewis Hamiltons Formel 1-bil for at udføre en test for det tyske Formel 1-hold.

Muligheden er et stort skulderklap til Vesti, der ser det som en drengedrøm, der nu går i opfyldelse.

- Jeg har aldrig fået en større tillidserklæring, end den Mercedes nu giver mig. Det har jeg svært ved at sætte ord på, hvad betyder. Lige nu er jeg bare fyldt med glæde og forventning til 22. november, fortæller Vesti i en pressemeddelelse.

Testens formål er at teste dækproducenten Pirellis dæk til den kommende Formel 1-sæson og begge holdets biler skal i aktion i testen. Den anden nuværende Mercedes-kører George Russell skal sammen med Vesti deltage.

Største tillidserklæring nogensinde

Selvom det i første omgang blot er en enkelt gang, at Vesti skal testkøre Mercedes-raceren, ser han det som en gylden mulighed, der skal hjælpe ham på vejen mod en karriere i motorsportens fineste klasse.

- Race fylder alt. Alle beslutninger i mit liv tages omkring race. Hver dag forsøger jeg med min egen indsats at gøre det, der en dag forhåbentligt skal bane vejen for blot en mulighed - en chance.

- Med den her test kommer jeg til at prøve kræfter med noget så voldsomt, at det vil føles nemmere, når jeg bagefter sætter mig ned i min Formel 2-racer, siger Vesti.

Testen kommer i forlængelse af sæsonens sidste Formel 1-løb, der køres netop 22. november i Abu Dhabi.

I denne sæson har Vesti hentet en enkelt løbssejr i Formel 2. Det skete i juni i et sprintløb i Aserbajdsjans hovedstad, Baku.

I den samlede Formel 2-stilling er han placeret som nummer otte med én løbsweekend tilbage på programmet. Vesti kører på holdet ART Grand Prix i Formel 2.