Formel 1

- Det er fantastisk, siger Magnussen

Den danske Haas-kører starter lørdagens sprintløb forrest.

Kevin Magnussen præsterede fredag aften noget historisk.

Han sikrede sig, som den første dansker nogensinde, en poleposition i Formel 1, og derfor var han ellevild efter kvalifikationen til sprintløbet i Brasilien.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Holdet fik mig ud på banen på det helt rigtige tidspunkt. Jeg kørte en god runde, og det gav poleposition. Det er fantastisk. Tak til Gene Haas – Günther (Steiner red.) og hele holdet – for den her mulighed.

- Jeg kom tilbage til den her sæson efter et år uden for Formel 1, og det har været en fantastisk rejse. Tak, siger danskeren i det officielle vinderinterview, inden han skiftede til dansk:

- Tak til min familie derhjemme. Louise og Laura. Fantastisk.

I sprintløbet kan kørerne hente op til otte point, og den fungerer samtidig som kvalifikation til selve grandprixet.

Søndag køres det "reelle" Grand Prix, mens sprintløbet er et nyere koncept. En poleposition i sprintløbet tæller dog som en officiel af slagsen.

Hjulpet af regnen

Danskeren kom relativt sikkert i Q3, som er den sidste runde, inden kvalifikationen til sprintløbet slutter.

Da Magnussen havde sat bedste tid her, kørte George Russell af banen, og det gav kørerne rødt flag. Under den ufrivillige pause tog regnen til, og det var derfor ikke muligt at overgå danskeren.

- Vi holdt klar i pitten som de første. Jeg fik det bedste stykke bane, lige inden det begyndte at regne. Det er lige præcis sådan noget, vi har skulle arbejde med – at komme hurtigt i gang i garagen og komme ud af pitten, siger han til Viaplay og fortsætter:

- Hold nu kæft. Jeg ved ikke, hvad fanden, der foregår lige nu.

Det gør vi heldigvis. Kevin Magnussen starter forrest, når lørdagens sprintløb køres.