Formel 1

Ekspert er "blæst omkuld" af Magnussens præstation

Racerkøreren fra Danmark starter forrest i lørdagens sprintløb.

Motorsportsekspert Jens Winther er ikke i tvivl, efter Kevin Magnussen sikrede sig poleposition til lørdagens sprintløb.

Præstationen i Brasilien var ganske enkelt i særklasse.

- Det er fantastisk. Jeg er blæst omkuld. Det var sindssygt fedt. Jeg har gloet på det i mange år, hvor de (Kevin Magnussens hold red.) ikke har timet det rigtigt. Den her var ramt så rigtigt, siger Jens Winther.

Eksperten henviser til, at danskeren og holdet fik udnyttet, at regnen drillede i kvalifikationen til sprintløbet, på den helt rigtige måde.

- Banen var usikker, fordi regnen var på vej, og det gælder om at få banen brugt, mens man ved, hvordan den er. Det gjorde han. Han spildte ikke tiden. Han skulle bare komme derudaf.

Historisk præstation

Da Magnussen havde sat bedste tid, kørte George Russell af banen, og det gav kørerne rødt flag. Under den ufrivillige pause tog regnen til, og det var derfor ikke muligt at overgå danskeren.

Som man nok kan fornemme på ekspertens ord, er Jens Winther heller ikke i tvivl om, at det her rangerer helt i top, når vi taler dansk Formel 1-historie.

- Det er klart det største, der er foregået i Formel 1 i Danmark. Det er en relativt lille skare af danskere, der kan gøre noget, så det er vildt imponerende, vurderer Winther.

I lørdagens sprintløb er der otte point til den bedste, og det fungerer samtidig som kvalifikation til grandprixet søndag.